Ultimele știri
Acasă / Administratie / 412 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒐𝒂𝒏𝒆 𝒅𝒆 𝒆𝒖𝒓𝒐 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍 𝑫𝒐𝒍j 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝑷𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎𝒖𝒍 𝑻𝒓𝒂𝒏𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒆 𝑱𝒖𝒔𝒕𝒂̆
SERPICO CRAIOVA

412 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒐𝒂𝒏𝒆 𝒅𝒆 𝒆𝒖𝒓𝒐 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍 𝑫𝒐𝒍j 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝑷𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎𝒖𝒍 𝑻𝒓𝒂𝒏𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒆 𝑱𝒖𝒔𝒕𝒂̆

𝑪𝒐𝒏𝒔𝒊𝒍𝒊𝒖𝒍 𝑱𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒆𝒂𝒏 𝑫𝒐𝒍𝒋 𝒂 𝒇𝒂̆𝒄𝒖𝒕 𝒅𝒆𝒎𝒆𝒓𝒔𝒖𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒖𝒓𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑷𝒍𝒂𝒏𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑻𝒆𝒓𝒊𝒕𝒐𝒓𝒊𝒂𝒍 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝑻𝒓𝒂𝒏𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒆 𝑱𝒖𝒔𝒕𝒂̆. 𝑰̂𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒔𝒕 𝒇𝒆𝒍, 412 𝒎𝒊𝒍𝒊𝒐𝒂𝒏𝒆 𝒅𝒆 𝒆𝒖𝒓𝒐 𝒂𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒂𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒆 𝒋𝒖𝒅𝒆𝒕̦𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑫𝒐𝒍j 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒔𝒕𝒊𝒎𝒖𝒍𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒎𝒆𝒅𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒂𝒕, 𝒓𝒆𝒄𝒐𝒏𝒗𝒆𝒓𝒔𝒊𝒆 𝒑𝒓𝒐𝒇𝒆𝒔𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒓𝒆𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒔𝒂̆𝒓𝒂̆𝒄𝒊𝒆𝒊 𝒆𝒏𝒆𝒓𝒈𝒆𝒕𝒊𝒄𝒆.

Comisia Europeană a aprobat Programul Tranziție Justă, cu un buget total de 2,5 miliarde de euro, pentru șase județe din România, printre care și județul Dolj, informează președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

După ce ieri, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Mihai Neațu, a semnat declarația comună de colaborare pentru susținerea tranziției la neutralitatea economică, astăzi, în ședința ordinară de plen, am prezentat beneficiile acestui program pentru județul nostru.

Județul Dolj este, alături de Gorj, unul dintre cele două centre ale producției de electricitate pe bază de lignit din România, tip de producție care urmează a fi eliminat gradual din structura de producție de electricitate a României până la sfârșitul anului 2030.

Astfel, rezultatele preconizate ale implementării Programului în județul Dolj sunt:
• 1.825 locuri de muncă directe create în entitățile care beneficiază de sprijin;
• 998 întreprinderi care vor beneficia de sprijin în vederea diversificării economiei teritoriilor și creării de locuri de muncă de durabile și de calitate;
• 5.633 persoane vor beneficia de programe de reconversie profesională pentru ocuparea locurilor de muncă într o economie cu emisii reduse;
• 57 ha de suprafețe care vor beneficia de acțiuni de decontaminare și reconversie;
• 4.000 de gospodării sprijinite pentru dobândirea statutului de prosumator;
• 50 mW capacitate de producţie suplimentară din energii regenerabile.

Consiliul Județean Dolj sprijină IMM-urile pentru accesarea fondurilor din acest program și pregătește propriile proiecte pentru solicitare de finanțare.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.