Ultimele știri
Acasă / Administratie / CAMPANIE REPUBLICA TV: ​Surprindeți în flagrant pe cineva care aruncă deșeuri în spații neamenajate special! Pune si autoritătile la treabă!
SERPICO CRAIOVA

CAMPANIE REPUBLICA TV: ​Surprindeți în flagrant pe cineva care aruncă deșeuri în spații neamenajate special! Pune si autoritătile la treabă!

La intrările in zeci de localităti din judetul Dolj, gunoaiele stau ca la muzeu. Nici municipiul Craiova nu face exceptie. Gunoaiele sunt aruncate intr-un loc de maximă vizibilitate, imediat după calea ferată, la intrarea dinspre Făcăi.

Semnaleaza-ne cazul din localitatea ta, sesizeaza autoritatile locale, trimite-ne fotografii si filmulete si le vom publica in cadrul campaniei. Atât oamenii și companiile, cât și autoritățile publice, precum primăriile pot fi amendate pentru încălcarea regulilor, când vine vorba de deșeuri.

Legislatia privind protectia mediului:

Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.

Mai precis, legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Potrivit legii 211/2011, România trebuia să aibă colectare separată de minim 50% până în decembrie 2020, iar primăriile sunt obligate să pună la dispoziție infrastructură pentru această colectare separată. În caz contrar, primăriile pot fi amendate de Garda de Mediu, iar procedurile de infringement pot fi deschise împotriva României, cu amenzi semnificative.


Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Clubul de presă, apel către CNA să NU fie părtaș la crima de presă. Presiunile asupra jurnaliștilor trebuie să înceteze! Facem SCUT în fața jurnalistei Anca Alexandrescu

Clubul de Presă asistă cu stupoare la o faptă ce nu s-a mai petrecut pana …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.