Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Exclusiv REPUBLICA TV. Avem date certe despre posibilul Antidot CoronaVIRUS. A fost demarat studiul clinic
SERPICO CRAIOVA

Exclusiv REPUBLICA TV. Avem date certe despre posibilul Antidot CoronaVIRUS. A fost demarat studiul clinic

Profesorul Zhiyong Peng, seful departamentului de Medicină pentru Îngrijirea Critică, Spitalul Zhongnan al Universității Wuhan -China, sustine ca Vitamina C ar putea distruge virusul Covid-19. Pentru a demonstra acest lucru, el a demarat in 11 februarie 2020 un studiu clinic pe subiecti umani voluntari. Daca guvernele lumii vor reusi sa tina din frau raspandirea virusului, am putea avea antidotul pana in toamna.

Dr. Peng descrie experiențele sale personale în întâmpinarea bolii și înțelegerea rapidă a potențialului ei virulent. De asemenea, medicul a descris și nevoia de măsuri stricte de carantină. Pe măsură ce contagiunea s-a extins, medicul a observat că trei săptămâni păreau să determine diferența dintre viață și moarte. Pacienții cu sisteme imunitare mai puternice ar începe să se recupereze în câteva săptămâni, dar în a doua săptămână, unele cazuri ar lua o întorsătură în rău. În a treia săptămână, menținerea în viață a unora dintre acești pacienți acute poate necesita o intervenție extraordinară. Pentru acest grup, rata mortalității pare a fi de 4% la 5%, a spus dr. Peng.


În epidemia de coronavirus, medicii de pe primele linii își asumă cel mai mare risc și înțeleg cel mai bine situația. Dr. Peng Zhiyong, directorul medicinii acute la Spitalul Universitar Wuhan University, este unul dintre acești medici. Credit: Xiong Qi / Xinhua / Alamy Live News

Titlul studiului este “Infuzie cu vitamina C pentru tratamentul pneumoniei infectate severe 2019-nCoV”, un studiu clinic aleatoriu prospectiv. Studiul a fost publicat in Biblioteca Națională de Medicină din SUA si are deja peste 140 de voluntari pentru desfasurarea testelor.

Pe ce se bazeaza studiul profesorului Peng? Rezumat scurt

Noua pneumonie infectată cu coronavirus (2019-nCoV), respectiv infecția respiratorie acută severă (SARI) a cauzat îngrijorare și urgență la nivel mondial. Există o lipsă de medicamente antivirale eficiente, iar tratamentul simptomatic de susținere este în continuare principalul tratament actual pentru SARI.

“Vitamina C este semnificativă pentru organismul uman și joacă un rol în reducerea răspunsului inflamator și prevenirea răcelii obișnuite. În plus, câteva studii au arătat că deficiența de vitamina C este legată de riscul crescut și de severitatea infecțiilor cu gripă. Ipotizăm că perfuzia cu Vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea prognosticului pacienților cu SARI. Prin urmare, este necesar să se studieze eficacitatea și siguranța clinică a vitaminei C pentru managementul clinic al SARI prin studii randomizate controlate în timpul epidemiei curente de SARI”, explica profesorul Peng.

Descrierea detaliata a studiului

“La sfârșitul anului 2019, pacienții cu pneumonie neexplicată au apărut la Wuhan, China. La 21:00, pe 7 ianuarie 2020, a fost detectat un nou coronavirus în laborator, iar detectarea acizilor nucleici patogeni a fost finalizată la 20:00 pe 10 ianuarie. Ulterior, Organizația Mondială a Sănătății a numit oficial noul coronavirus care a provocat epidemie de pneumonie la Wuhan drept nou coronavirus din 2019 (2019-nCoV), iar pneumonia a fost numită infecție respiratorie acută severă (SARI). Până la 4 februarie 2020, peste 20000 de cazuri au fost diagnosticate în China, dintre care 406 au decedat, iar 154 cazuri au fost descoperite în alte țări din lume. Majoritatea deceselor au fost pacienți în vârstă sau pacienți cu boli subiacente severe. SARI a provocat îngrijorare și urgență la nivel mondial.

Statisticile celor 41 de pacienți cu SARI publicate în JAMA au arătat inițial că 13 pacienți au fost transferați în UCI, dintre care 11 (85%) au avut ARDS și 3 (23%) au avut șoc. Dintre aceștia, 10 (77%) au necesitat suport mecanic de ventilație, iar 2 (15%) au necesitat sprijin ECMO. Dintre cei 13 pacienți de mai sus, 5 (38%) au murit în cele din urmă și 7 (38%) au fost transferați în afara UCI. Pneumonia virală este o afecțiune periculoasă cu un prognostic clinic slab. Pentru majoritatea infecțiilor virale, există o lipsă de medicamente antivirale eficiente țintite, iar tratamentul simptomatic de susținere este încă principalul tratament actual.

Vitamina C, cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, are proprietăți antioxidante. Când se întâmplă sepsis, se activează valul de citokine cauzat de sepsis și neutrofilele din plămâni se acumulează în plămâni, distrugând capilarele alveolare. Studii clinice timpurii au arătat că vitamina C poate preveni în mod eficient acest proces. În plus, vitamina C poate ajuta la eliminarea lichidului alveolar, prin prevenirea activării și acumulării neutrofilelor și reducerea deteriorarii canalului apei epiteliale alveolare. În același timp, vitamina C poate preveni formarea de capcane extracelulare neutrofile, ceea ce este un eveniment biologic al vătămării vasculare cauzate de activarea neutrofilelor. Vitaminele pot scurta eficient durata răcelii obișnuite.

În condiții extreme (sportivi, schiori, lucrători de artă, exerciții militare), poate preveni eficient răceala obișnuită. Și dacă vitamina C are un anumit efect protector asupra pacienților cu gripă, doar puține studii au arătat că deficiența de vitamina C este legată de riscul crescut și de severitatea infecțiilor cu gripă. Într-un studiu controlat, dar non-randomizat, 85% dintre cei 252 de studenți tratați au prezentat o reducere a simptomelor în grupul cu doze mari de vitamina C (1g / h la începutul simptomelor timp de 6 ore, urmată de 3 * 1g / zi).

Dintre pacienții cu sepsis și ARDS, pacienții din grupa de vitamine cu doze mari nu au prezentat un prognostic mai bun și alte rezultate clinice. În cercetarea existentă există încă unii factori confuzi, iar concluziile sunt diferite. Într-un studiu controlat, dar non-randomizat, 85% dintre cei 252 de studenți tratați au prezentat o reducere a simptomelor în grupul cu doze mari de vitamina C (1g / h la începutul simptomelor timp de 6 ore, urmată de 3 * 1g / zi). Dintre pacienții cu sepsis și ARDS, pacienții din grupa de vitamine cu doze mari nu au prezentat un prognostic mai bun și alte rezultate clinice. În cercetarea existentă există încă unii factori confuzi, iar concluziile sunt diferite. Într-un studiu controlat, dar non-randomizat, 85% dintre cei 252 de studenți tratați au prezentat o reducere a simptomelor în grupul cu doze mari de vitamina C (1g / h la începutul simptomelor timp de 6 ore, urmată de 3 * 1g / zi).

Dintre pacienții cu sepsis și ARDS, pacienții din grupa de vitamine cu doze mari nu au prezentat un prognostic mai bun și alte rezultate clinice. În cercetarea existentă există încă unii factori confuzi, iar concluziile sunt diferite. Prin urmare, în timpul epidemiei curente de SARI, este necesară studierea eficacității și siguranței clinice a vitaminei C pentru pneumonia virală prin studii controlate aleatoriu”, arata cercetarea ce sta la baza studiului profesorului Peng.

Data finală de colectare a datelor pentru măsurarea rezultatului principal este 30 septembrie 2020, anunta profesorul Zhiyong Peng.

AVERTISMENT

NU INCERCATI SA LUATI VITAMINA C fara recomandarea medicului!!!

Dozele de vitamina C trebuie ajustate in functie de profilul individual. De exemplu, copiii si persoanele varstnice pot face hipervitaminoza din cauza imaturitatii sau functionarii deficitare a sistemelor de curatare si/sau epurare ale organismului (ficat, rinichi), chiar si la dozele adecvate varstei.

Dozele crescute pot acidifia urina, pot provoca stari de greata si diaree, pot interfera cu echilibrul fragil al balantei prooxidanti antioxidanti din organism. La pacientii cu thalassemie sau hemocromatoza, dozele mari de vitamina C favorizeaza supraincarcarea cu fier, ceea ce poate determina tulburari hepatice sau endocrine. sursa foto cover

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Filarmonica Oltenia: Dezbatere de interes public- Efectele devastatoare ale drogurilor, speakeri Cătălin Țone, expert antidrog, si Diana Stănculeanu, psihoterapeut

Speakerii Cătălin Țone, expert antidrog, si Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert național în sănătate mintală, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.