Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / PSD, în şedinţă de urgenţă! PNL a dat o lovitură teribilă înainte de alegeri. Breaking news în politică

PSD, în şedinţă de urgenţă! PNL a dat o lovitură teribilă înainte de alegeri. Breaking news în politică

Barometrul de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP Research, arată intenția de vot la alegerile europarlamentare şi confirmă faptul că PSD și PNL se află într-o luptă strânsă pentru primul loc în clasamentul intenției de vot la alegerile pentru Parlamentul European.

Intenţia de vot a românilor la alegerile europarlamentare

Intenția românilor de a se prezenta la urne la alegerile europarlamentare a fost măsurată pe o scală de la 1 la 10, în care nota 1 înseamnă ”sigur nu voi vota”, iar nota 10 înseamnă ”sigur voi vota”.

Aşadar, conform sondajului avem:11% dintre respondenți au ales varianta 1, 1,8% varianta 2, 1,9% varianta 3, 3,1% varianta 4. Varianta 5 a fost aleasă de 4,9% dintre respondenți, în timp ce pentru varianta 6 au optat 4,5% dintre români, pentru varianta 7 au optat 5,9%, iar pentru varianta 8 au optat 9,3%. 11% dintre respondenți au ales varianta 9, în timp ce 39,2% au declarat că vor merge sigur să voteze. 7,2% reprezintă non-răspunsuri.

În urma răspunsurilor celor care şi-au exprimat o intenţie de vot (adică 63.1% din totalul respondenţilor) situaţia ar fi:

PNL – 27.6%

PSD – 25.5%

Alianţa 2020 – 16.5%

ALDE – 9,2%

Pro Romania -9.1%

UDMR – 4.8%.

Dacă se iau în considerare doar respondenţiii care sunt siguri că merg la vot, adică 39.2%, situația se schimbă: Din cei 39.2% care ar merge sigur la vot, PSD ar obţine 26.4%, fiind urmat de PNL cu 26.1%.

Locul al treilea, cu o creştere spectaculoasă, ar fi Alianţa 2020, cu 20.1%. Locul al patrulea ar fi ocupat de Pro Romania (8.5%), urmat de ALDE (8.2%), UDMR (4.0%) şi PMP (3.5%).Datele au fost culese în cea mai mare parte, înainte de debutul campaniei electorale care va avea un rol în mobilizarea electoratului, se arată în comunicatul de presă al INSCOP. sursa:EVZ.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Poliţiştii din penitenciare ies in stradă. Primul penitenciar blocat prin “exces de zel” va fi Craiova

Poliţiştii de penitenciare vor fi marţi în grevă japoneză, iar miercuri vor refuza să intre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.