Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / SuperTeach, la Craiova: Cel mai mare eveniment dedicat profesorilor care vor o schimbare în sistemul de educație românesc

SuperTeach, la Craiova: Cel mai mare eveniment dedicat profesorilor care vor o schimbare în sistemul de educație românesc

Conferința SuperTeach a ajuns, sambata, la Craiova, unde au participat 400 de profesori, dornici să schimbe sistemul educațional românesc. Conferințele SuperTeach reprezintă o formă de a le oferi profesorilor români inspirație și motivație pentru educație.

Inspiratie! Creativitate! Foto:Ligia Telea

Conferința a reunit speakeri din diverse domenii – profesori formatori, specialiști în educație, oameni de business – printre care:

● Dragoș Anastasiu – CEO Eurolines Group
● Ciprian Stănescu – Fondatorul Social Innovation Solutions
● Valerie Ciolos-Villemin – Trainer autorizat al programului de Reducere a Stresului prin Mindfulness
● Vasile Brașovanu – Dezvoltator Traininguri în cadrul Fundației Seeding Knowledge și învățător Teach For Romania
● Andrada Mazilu – formator local SuperTeach
● Diana Bratucu – formator local SuperTeach

A fost o zi de ateliere, dezbateri și conferințe în care profesorii invitati s-au antrenat împreună cu profesori Formatori Lideri de Comunităţi cu Mentalitate Deschisă, pentru a transforma mentalitatea şi a dezvolta comunităţi de învăţare adecvate secolului 21 pentru generaţiile viitoare.


In cadrul atelierului de mindfulness, discutii cu Valerie Cioloș Villemin despre factorii stresori din activitatea profesorilor, despre pierderea contactului cu propriul corp ca simptom al burnout-ului, dar și despre cum se poate crește considerabil nivelul de fericire practicând starea de prezență în tot ceea ce facem #superteachcraiova

Participanții au avut acces la o serie de discursuri și ateliere practice pe parcursul întregii zile de sambata. Cu ajutorul acestora, ei vor descoperi cum pot transforma educația din România, plecând de la propriile mentalități și acțiuni, spun organizatorii SuperTeach.

“Așadar, pentru o zi, ne-am propus să scoatem profesorii din sistem și să le facem cunoștință cu elite ale societății din domenii diverse (cultură, educație, antreprenoriat) și profesioniști în educație care vor împărtăși cu dascălii instrumente și experiențe noi folositoare elevilor în clasă și în viață. O zi ”altfel” pentru un profesor poate fi factorul declanșator pentru un mod ”altfel” de a preda al unui profesor așadar o experiență plăcută pentru cel puțin o clasă de elevi din sistemul actual de invatamant”.

Publicată de SuperTeach pe Sâmbătă, 8 februarie 2020

Printre tematicile abordate se numara:

● Mentalitatea Deschisă în Educație – ce înseamnă, cum poate fi aplicată
● 15 abilități ale viitorului – ce abilități trebuie să dezvoltăm la copiii de astăzi pentru a crește generații pregătite pentru joburile de mâine
● Tehnici de reducere a stresului prin mindfulness
● Creierul și inteligența emoțională

DE CE SUPERTEACH?

“Știm că există profesori care obișnuiesc să facă lucrurile altfel în clase, care reușesc să se abată de la sistemul clasic de predare pentru a le oferi o experiență educațională plăcută elevilor. Mai știm că acești profesori sunt excepția de la sistem, tocmai de aceea se și numesc ”profesori altfel”. Noi ne dorim ca toți profesorii să fie ”profesori altfel.

Astfel, am inițiat proiectul SuperTeach – pentru că vrem să fim alături de profesorii care vor să facă lucrurile diferit. Sistemul educaţional românesc are nevoie de schimbare, iar profesorii, cu susținerea comunităților SuperTeach, pot descoperi măreția din fiecare copil.

SuperTeach creează comunități cu mentalitate deschisă formate din profesori, reprezentanti ai instituțiilor de învățământ,și autorităților locale, ONG-uri și companii care pot susține investiții în educație. Ne dorim să inspirăm și să motivăm profesorii cu mentalitate deschisă din România, și să avem din ce în ce mai mulți dascăli care vor pune interesele copiilor în centrul sistemului educațional.”

Diana Brătucu, profesor formator SuperTeach, ne-a povestit astăzi despre ce a însemnat programul Mentalitatea Deschisă…

Publicată de SuperTeach pe Sâmbătă, 8 februarie 2020

Despre Proiectul SuperTeach

SuperTeach este o inițiativă originală pornită de către Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu Grupul EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, Președinte fondator al GMP Group, unul dintre cele mai importante grupuri independente de comunicare din România, Dragoș Anastasiu, CEO Eurolines Group, cel mai mare transportator de persoane din Europa, Cristina Gheorghe, Președinte al Institutului Dezvoltării Personale și Alexandru Ghiță, Președinte al Grupului Educativa.

Proiectul a pornit în 2017 sub forma unor conferințe menite să ofere inspirație și motivație profesorilor care doresc să facă o schimbare în felul în care predau și în care relaționează cu copiii. După doi ani și 15 conferințe pe tot teritoriul țării, 6.000 de profesori au luat contact cu acest proiect, având un impact pozitiv pentru zeci de mii de elevi prin schimbarea lor de mentalitate în modul în care este abordat actul educațional.

Proiectul continuă cu o serie de training-uri certificate, de Mentalitate Deschisă în Educație, oferite de Institutul Dezvoltării Personale, reprezentantul Institutului Arbinger în România. Până în prezent, peste 150 de profesori au obținut această certificare.

“Măreția din fiecare dintre voi poate schimba lucrurile.” Încheiem prima conferință SuperTeach pe 2020 plini de optimism și energizați de o idee: “împreună, putem schimba lumea.” Mulțumim participanților și speakerilor care ne-au inspirat astăzi ? #superteachcraiova

Publicată de SuperTeach pe Sâmbătă, 8 februarie 2020


Dragoș Anastasiu – CEO Eurolines Group: “Măreția din fiecare dintre voi poate schimba lucrurile.” Încheiem prima conferință SuperTeach pe 2020 plini de optimism și energizați de o idee: “împreună, putem schimba lumea.” Mulțumim participanților și speakerilor care ne-au inspirat astăzi !

Fondatorii

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Mișcarea „România Renaște”, care pregătește candidatura lui Mircea Geoană, acuză „incompetența administrării alegerilor”, care ar permite fraudarea

Mișcarea „România Renaște”, care pregătește candidatura lui Mircea Geoană, acuză „incompetența administrării alegerilor”, care ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.