Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Exclusiv. Coronavirusul poate să devină o epidemie globală până în luna Martie 2020. Cercetătorii ruși au identificat medicamentele ce pot trata infecția
SERPICO CRAIOVA

Exclusiv. Coronavirusul poate să devină o epidemie globală până în luna Martie 2020. Cercetătorii ruși au identificat medicamentele ce pot trata infecția

Coronavirusul ce face ravagii in China poate sa devină o epidemie globală pana in luna Martie 2020 dacă Organizația Mondiala a Sanatatii WHO nu va lua măsuri drastice declara cercetătorii de la Academia de Științe din Rusia care in urma cercetărilor au identificat 30 de medicamente ce pot trata infecția Coronavirus in cazul pacienților care nu suferă și de alte afecțiuni. Mesajul a fost transmis in aceasta seara de către cercetătorii de la Seism Center- predictie si alertă cutremur.

“12 medicamente din cele 30 sunt utilizate deja in tratarea HIV (SIDA) dar sunt eficiente și in cazul Coronavirusului. Un adenovirus asemanator celor care fac parte din mutațiile SARS a fost identificat la finele anului 2017 începutul anului 2018 in zona Tibet lângă un sat unde mureau serpii de pneumonie iar un doctor din India a preluat specimenele bolnave și le-a aplicat tratament anti-infecțios standard multiantibiotic și antiviral dar reptilele tot mureau.

Acest medic a anunțat WHO care a trimis o echipa de la CDC in regiune care a făcut disecția la fata locului și a constatat ca reptilele nu prezintă urme bacteriene dar au sistemul respirator necrozat. Nefiind descoperiți markeri bacterieni sau virali au transportat reptilele decedate la un centru de virusologie din SUA unde au efectuat culturi pe eșantioane biologice din familia caprelor care nu au indicat prezenta unui virus de tip asemanator celor ce sunt asociate cu pneumonia.

Mergând mai departe cercetătorii au supus probe din organele reptilelor la microscoape electronice foarte puternice unde au detectat leziuni celulare și au reușit sa identifice prezenta unui adenovirus de tip nou – novel. Reptilele studiate au mai avut și o bacterie ce a provocat o infecție a pielii și ceva bacterii intestinale pe lângă infecția cu adenovirusul de tip nou dar aceste bacterii sunt obișnuite și nu provoacă daune mari.

Cercetătorii au afirmat atunci in 2018 ca nu cunosc sursa sau detalii despre apariția adenovirusului novel. Au continuat atunci sa testeze virulenta acestuia de transmitere și au observat ca se transmite la alte reptile foarte ușor cu o incidența mare și la lilieci și maimuțe. In cazul transmiterii la maimute adenovirusul novel a apărut in forme mutagene combinat cu o componenta genetica a bacteriei ce a provocat boala de piele la șarpe, iar in corpul maimuțelor acesta s-a combinat și cu alte gene virale(nu specifica dacă s-a testat și cu SARS). Studiul menționează predispoziția adenovirusului de a dezvolta mutații cu ușurintă cu medii genetice foarte diversificate.

Ne oprim aici ca sa nu intram pe alte domenii sau sa stârnim polemici cu totul ca itinerariul acestui tip de virus continua foarte interesant pana in zilele noastre și pana in regiunea Wuhan. Detalii despre cele prezentate mai sus pot regăsi foarte ușor căutând pe internet studii referitoare la segmentele genetice ale adenovirusurilor de acest tip. Problema adenovirusilor este totuși una foarte mare deoarece au dimensiunea foarte mică și rata de infectare foarte ridicată, particulele virale fiind foarte mici permit răspândirea virusului și prin filtre sau medii create pentru oprirea altor viruși de tip influenza sau alte categorii. Adenovirusul este adenovirus, SARS reprezintă infecția Coronavirus, cele doua combinate rezulta novel virus. Imaginea este doar de referință”, avertizeaza cercetătorii Seism Center.

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”

Comandat de PSD Dolj, executat de HV MEDIA PRODUCTION SRL, CUI mandatar financiar 21240002. Peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.