Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / INEDIT. 200 de studenți au lucrat patru ani la confecționarea unui brad folosind formule matematice

INEDIT. 200 de studenți au lucrat patru ani la confecționarea unui brad folosind formule matematice

La Universitatea din Craiova bradul este pregătit. În acest an, UCV inaugurează unul tip origami de 4,40 metri, joi, 7 decembrie, ora 17:00, în Aula Magna a Facultății de Mecanică.

Aproximativ 200 de studenți de la specializările Facultății de Mecanică au lucrat timp de patru ani la confecționarea acestuia.

Tinerii au aplicat practic ce au învățat la cursuri: au folosit formule matematice, au aplicat tehnica plierii, au avut grijă ca hârtia să fie tăiată și proporționată corect, apoi au asamblat toate piesele.

Ideea a pornit, în anul 2017, de la o studentă de la Specializarea “Construcții civile, industriale și agricole”. În timpul cursului de Geometrie descriptivă, a propus ca la aplicația practică să realizeze o construcție din origami. Colegii au fost de acord, iar de atunci au început să lucreze la bradul din hârtie. Studenții l-au realizat în patru etape: în 2017, 2018, 2019 și 2023.

Studenții au lucrat zeci de mii de ore, adunate în cei patru ani, și au reușit să confecționeze un brad din 269.208 elemente. Pentru construcția sa au folosit aproximativ 300 kilograme de hârtie, majoritatea reciclată.

Întregul proces a fost supravegheat de cadrele didactice ale Facultății de Mecanică.

Cu ocazia inaugurării bradului de Crăciun, studenții Facultății de Litere vor prezenta un program inedit de colinde tradiționale românești.

Anul trecut, bradul de Crăciun al Universității din Craiova a fost construit din 2023 de cărți și a avut o înălțime de peste 2 metri. Intitulat „Bradul Ca la Carte”, acesta a avut drept scop să sublinieze importanța cărților și a educației și a atras atenția instituțiilor de presă locale și naționale.

Bradul a fost realizat din 2023 de cărți

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.