Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Sucursala Regională de Poștă Craiova a lansat campania națională “Demnitate și Curaj”, un proiect prin care este marcat centenarul Monica Lovinescu și cinstirea memoriei românilor care s-au opus regimului comunist
SERPICO CRAIOVA

Sucursala Regională de Poștă Craiova a lansat campania națională “Demnitate și Curaj”, un proiect prin care este marcat centenarul Monica Lovinescu și cinstirea memoriei românilor care s-au opus regimului comunist

Un proiect lăudabil a fost lansat astăzi si la Craiova. Sucursala Regională de Poștă Craiova a prezentat, intr-o conferintă de presă, campania naţională derulată de Poşta Română “Demnitate şi Curaj”.

Campanie de informare derulată de Poşta Română în Craiova: „Demnitate şi Curaj”

Campania de informare marchează anul centenar Monica Lovinescu, vocea demnitatii de la Radio Europa Libera şi, cinstirea si promovarea memoriei românilor care au îndrăznit să sfideze regimul comunist şi să lupte pentru drepturile lor, indiferent de consecinţe.

SECUritatea și secretul corespondenței

In timpul perioadei comuniste, Posta Română a avut un rol complex, fiind sub supravegherea strictă a Securității. Cu toate acestea, românii au găsit modalități de a-și exprima opoziția prin intermediul Poștei, servind și ca un mijloc de luptă împotriva opresiunii.

La invitatia reprezentantilor Sucursalei de Postă Craiova, istoric și lector universitar doctor la Universitatea din Craiova – Mihai Ghiţulescu, președintele filialei Uniunii Scriitorilor din România – scriitor Mihai Firică și directorul Postei Craiova – Doru Câplea, au vorbit despre rolul și felul in care “instituția poștașului” a fost o verigă in mașinăria de supraveghere comunistă. Posta Română a fost un element cheie in istoria României, un mesager al adevărului românilor prin exprimarea opoziției in fata regimului opresiv.

Vezi Video AICI

Totodata, la sediul Sucursalei Regionale de Poștă Craiova a avut loc lansarea colecției unice a 100 de cărți poștale și 100 de NFT-uri cu figuri ale românilor care au opus rezistență regimului comunist, majoritatea fiind arestați. 92 de figuri aparțin unor disidenți necunoscuți până acum publicului și alcătuiesc colecția de cărți poștale, “Eroi anonimi”. Restul de 8 reprezintă personalități marcante anticomuniste.

Cărțile poștale cu cele 8 personalități binecunoscute publicului (Monica Lovinescu, Ecaterina Bălăcioiu, Virgil Ierunca, Dinu Pillat, Adriana Georgescu, Annie Bentoiu, Elisabeta Rizea, Anița Nandriș-Cudla) vor putea fi cumpărate din oficiile poștale, cât de curând, și alcătuiesc colecția de cărți poștale, “Chipuri ale rezistenței”. Restul cărților poștale din colecția “Eroi anonimi” vor fi puse în circulație gratuit, în toată țara, în cadrul sesiunilor naționale de informare și conștientizare a valorilor românești derulate prin campania națională “Demnitate și curaj”.

Colectia unică a fost lansata astăzi, în 8 orașe din țară. Atât cărțile poștale, cât și NFT-urile, sunt parte a campaniei “Demnitate și curaj” inițiată de Poșta Română, în parteneriat cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), Editura Humanitas, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI-București, și cu sprijinul Teatrului Național București.

Povești noi ale disidenților necunoscuți pot fi urmărite pe landing page-ul campaniei ”Demnitate și curaj”, care poate fi accesat aici: https://www.posta-romana.ro/demnitate-si-curaj/, precum și pe codul QR aflat pe spatele fiecărei cărți poștale. Știri și informații vor fi postate pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/profile.php?id=61553487186645, precum și pe canalele de social media ale Companiei Naționale “Poșta Română”. NFT-urile pot fi cumpărate de pe platforma ICI: https://nft.ici.ro/, începând cu data de 20 noiembrie.


Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Sală nouă de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica”

Comandat de PSD Dolj, executat de HV MEDIA PRODUCTION SRL, CUI mandatar financiar 21240002. Peste …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.