Ultimele știri
Acasă / Diverse / Directorul ANM anunţă o săptămână africană în România. Zilele în care temperatura resimțită va fi de 42 de grade Celsius!

Directorul ANM anunţă o săptămână africană în România. Zilele în care temperatura resimțită va fi de 42 de grade Celsius!

România a intrat în săptămâna africană. Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere. Temperaturile vor deveni de nesuportat, în cea mai mare parte din țară.

Directorul ANM anunţă o săptămână africană în România

Potrivit prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 17 iunie – 1 iulie, valorile termice continuă să crească, iar disconfortul termic va fi, de asemenea, ridicat.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat ce presupune anunţata „săptămână africană” din România: „Ținând cont că masa de aer foarte cald este de origine tropicală, dinspre nordul Africii, se subînțelege de ce mass-media numește această săptămână, săptămâna africană (…) Marţi vorbim de o extindere a avertizării meteorologice de cod galben nu numai pentru areale din Muntenia, Oltenia, dar și în partea de sud-vest. Practic, toată jumătatea de sud a României va fi afectată de un val de caniculă peste 35 de grade cu accente spre 37-38 în sud.”

„Vârful acestui episod va fi începând de joi, 38 de grade, vineri și sâmbătă, când contăm pe 38 de grade la umbră și așa cum arată informațiile la acest moment, 40-42 temperatură resimțită”, a mai spus Elena Mateescu.

Indicele temperatură-umezeală va fi de peste 80-82 de unități.

sursa: realitatea.net

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.