Ultimele știri
Acasă / Justiție / Dragnea și Pitiș, șapte ani în Brazilia. Secretele din Casa Grande
SERPICO CRAIOVA

Dragnea și Pitiș, șapte ani în Brazilia. Secretele din Casa Grande

Casa Grande, vila de lux de la malul oceanului Atlantic unde și-a petrecut Liviu Dragnea vacanțele de-a lungul anilor, este acum părăsită. Nici Dragnea și nici anturajul său nu au mai dat pe acolo din 2016. Între timp însă, proprietatea de lux din Brazilia a devenit un risc pe două fronturi pentru politicianul de la București. O nouă investigaţie marca Rise Project

Autoritățile din această țară îl investighează pe șeful PSD pentru o posibilă spălare de bani legată de achiziționarea vilei din Cumbuco iar, pe de altă parte, Casa Grande continuă să spună povestea legăturilor dintre Dragnea și compania Tel Drum SA, legături pe care politicianul le neagă din răsputeri în contextul proceselor aflate pe rol și al anchetelor în curs de la DNA.

Casa Grande ascunde și alte secrete ale politicii românești. RISE Project, OCCRP și partenerii din Brazilia vă prezintă noi informații din ancheta desfășurată de autoritățile de pe celălalt mal al oceanului, dar și un nou personaj care a frecventat refugiul lui Dragnea din Brazilia și a câștigat sprijin politic în România după aceste vizite.

Casa părăsită şi investigaţia din Brazilia
Reporterii RISE Project au vizitat Casa Grande la începutul lui 2018 și încă de pe atunci se putea observa deteriorarea care cuprinsese vila achiziționată de acționarul Tel Drum, Mugurel Gheorghiaș.

Dragnea și Pitiș, șapte ani în Brazilia

Informații obținute de la poliția de frontieră braziliană de către colegii riseproject.ro de la revista Época arată că directorul executiv al Tel Drum SA, Petre Pitiș, a călătorit de mai multe ori împreună cu Liviu Dragnea în Brazilia. Primul lor drum a avut loc în februarie 2008 când cei doi au sosit și au plecat împreună de pe aeroportul din Fortaleza, capitala statului brazilian Ceara. Casa Grande se află la aproximativ 25 de kilometri de acest aeroport. Un an mai târziu, cei doi au sosit pe 16 februarie și au părăsit Brazilia cu același zbor pe 3 martie 2009. Dragnea și Pitiș au fost acompaniați de această dată și de Mugurel Gheorghiaș, fost acționar al Tel Drum SA. RISE Project v-a prezentat deja traseele comune parcurse de Gheorghiaș și Dragnea (AICI) precum și faptul că vila de la ocean a fost cumpărată cu bani aduși din România de către același Mugurel Gheorghiaș (AICI citeste mai departe).

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda scapă definitiv de acuzații prin prescrierea faptelor

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a dispus definitiv, luni, încetarea procesului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.