Ultimele știri
Acasă / Administratie / Blocul S200, simbolul neputinței, va deveni cel mai mare parc IT din sud-vestul României. După 35 de ani
SERPICO CRAIOVA

Blocul S200, simbolul neputinței, va deveni cel mai mare parc IT din sud-vestul României. După 35 de ani

Anunțul a fost făcut astăzi, 19 aprilie 2022, de către președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

“Punem bazele celui mai ambițios proiect de infrastructură pentru afaceri al Consiliului Județean Dolj, în valoare de aproximativ 25 milioane de euro. În ședința de plen de astăzi, a fost aprobat, prin votul consilierilor județeni, acordul de parteneriat dintre Consiliul Județean Dolj și Universitatea din Craiova în care sunt cuprinse responsabilitățile fiecărei instituții și etapele ce trebuie parcurse pentru transformarea clădirii S200 în cel mai important Parc Tehnologic Universitar IT din regiune.

Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj

Prin acest protocol de colaborare, ne vom ocupa de toate demersurile legale necesare solicitării finanțării pentru reabilitarea clădirii și dotarea acesteia, cu scopul înființării unei structuri de afaceri și specializare inteligentă. Vom depune acest proiect pentru obținerea fondurilor din Programul Operațional Regional, cu o cofinanțare asumată de Consiliul Județean Dolj de 40%.

În acest fel, vom reuși să rezolvăm atât problema unei clădiri emblematice din centrul orașului, cât și să oferim întregii regiuni infrastructura necesară dezvoltării domeniului IT”, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

In decembrie 2020…

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

28 MARTIE | IQ DIGITAL Summit CRAIOVA. De ce va fi o zi de neratat pentru antreprenorii și comunitatea de business din sudul României?

Dragoș Stanca, fondatorul UPGRADE 100 anunță cel mai asteptat eveniment dedicat transformării digitale: Seria IQ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.