Ultimele știri
Acasă / Administratie / Cel mai mare proiect de infrastructură de alimentare cu apă și canalizare din Europa este în plină desfășurare, în acest moment, în județul Dolj, iar un alt mega-proiect este în pregătire
SERPICO CRAIOVA

Cel mai mare proiect de infrastructură de alimentare cu apă și canalizare din Europa este în plină desfășurare, în acest moment, în județul Dolj, iar un alt mega-proiect este în pregătire

Anunțul a fost făcut astăzi de președinte le Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile: “Este vorba de ce-al de-al doilea masterplan implementat în județul Dolj, finanțat din fonduri europene în valoare de peste 445 milioane de euro, ce va fi continuat cu un alt proiect major menit să aducă la 100% gradul de conectare a populației din județ la sistemele de alimentare cu apă și canalizare.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute împreună cu primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și directorul Companiei de Apă Oltenia, Alin Șuiu, am prezentat stadiul în care se află șantierele deschise în Craiova și în județ.

22 de contracte se află în desfășurare pentru 23 de localități din Dolj, inclusiv Craiova. Cea mai mare lucrare o reprezintă aducțiunea de apă de la Isvarna, realizată deja în proporție de 30%.

Lucrările avansează în ritm bun în majoritatea localităților prinse în proiect: Craiova, Cârcea, Malu Mare, Breasta, Bucovăț, Ghercești, Mischii, Pielești, Șimnicu de Sus, Ișalnița, Coțofenii din Dos, Calafat, Maglavit, Băilești, Poiana Mare, Piscu Vechi, Rastu Nou, Cerăt, Bechet, Ostroveni, Călărași, Dăbuleni și Plenița.

În anul 2004, doar șase localități aveau sisteme de alimentare cu apă și de canalizare. În lipsa fondurilor europene, autoritățile locale nu ar fi putut asigura infrastructura necesară dezvoltării acestor rețele până la nivelul de astăzi, când peste 71% din populația județului are acces la utilități.

Scopul final este acela de a conecta toate gospodăriile la aceste sisteme, astfel că se află în pregătire al treilea masterplan de apă. Acesta va presupune accesarea a peste 375 de milioane de euro pentru extinderea lucrărilor și în alte localități, dar și pentru noi aducțiuni de apă”.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Noi discuții pentru comasarea alegerilor. Adrian Cioroianu: E riscantă această unificare pentru europarlamentare. VIDEO

O nouă ședință de Coaliție ar urma să aibă loc miercuri. Subiectul comasării alegerilor europarlamentare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.