Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Update.CAMPIONATUL EUROPEAN ROMA 2022. David Popovici, medalie de aur în proba de 100 m liber și RECORD MONDIAL!

Update.CAMPIONATUL EUROPEAN ROMA 2022. David Popovici, medalie de aur în proba de 100 m liber și RECORD MONDIAL!

UPDATE. David Popovici a câștigat finala la Europene și la 200 de metri. Este campion mondial în 2022 la 100 de metri și la 200 de metri stil liber. FABULOS!

Record mondial! Cel mai rapid înotător de pe planetă! David Popovici (17 ani) și-a îndeplinit visul și a obținut sâmbătă, în finala probei masculine la 100 de metri liber, la Campionatele Europene de Înot, de la Roma, medalia de aur (46.86 secunde). David, suntem atât de mândri de tine!

Foto: REUTERS/Antonio Bronic

Ce seară! Ce spectacol! Ce sportiv! Ce bucurie! Ce performanță! David Popovici ne-a adus din nou multă bucurie odată cu superbul succes din această seară, au scris pe Facebook reprezentanții Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM). David Popovici este noul campion european al probei de 100 m liber.

Sâmbătă seara, la Roma, în bazinul unde a declarat de atâtea ori că se simte foarte bine, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a făcut o nouă cursă senzațională, încheiată cu timpul de 46,86 secunde.

Timpul său reprezintă un nou RECORD MONDIAL de seniori. Practic, David este cel mai rapid înotător de pe planetă în proba de 100 m. Vechiul record mondial i-a aparținut brazilianului Cesar Cielo Filho (46,91 s) și data din 30 iulie 2009.

Este prima medalie de aur la un Campionat European de seniori, în bazin olimpic, pentru David, și a zecea pentru România, de-a lungul istoriei. Totodată, David a devenit al doilea român care cucerește un titlu european, într-o probă masculină, după Robert Glință, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.

FELICITĂRI DAVID!
FELICITĂRI ADRIAN!
HAI ROMÂNIA!

FRNPM

FOTO: Gazeta Sporturilor

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Schimbare de comandă la Jandarmeria Dolj

Noul comandant al jandarmilor doljeni este colonelul Laurențiu Vînturiș. Foto: Festivitate de predare-primire a comenzii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.