Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / SPECTACULOS! Pe teritoriul intregii regiuni Sud – Vest a Romaniei si intregii Bulgarii de Nord-Vest s-a vazut o lumina stralucitoare pe cer, urmată de un tunet puternic. VIDEO

SPECTACULOS! Pe teritoriul intregii regiuni Sud – Vest a Romaniei si intregii Bulgarii de Nord-Vest s-a vazut o lumina stralucitoare pe cer, urmată de un tunet puternic. VIDEO

Foto:meteoplus

Pe data de 11 iulie 2023, la ora 21:49, a fost observat un meteorit pe cerul României. Conform internauților, meteoritul a fost văzut în multe regiuni ale țării, ca București, Craiova, Târgu Jiusau Cluj.Meteoritul a urmat traiectoria către SSE, pe linia Stăneşti – Târgu Jiu – Târgu Cărbuneşti, potrivit Salvamont Romania.

Deocamdata nu exista informatii oficiale ca s-a prăbuşit în zona de sud a României. Internautii dau ca zona sigura Vidin, Bulgaria. Rămâneți aproape pentru mai multe detalii!

On July 11, 2023, at 21:49, a meteorite was observed in the sky of Romania. According to Internet users, the meteorite was seen in many regions of the country, such as Bucharest, Craiova, Târgu Jiuor Cluj. The meteorite followed the trajectory to the SSE, on the line Stăneşti – Târgu Jiu – Târgu Cărbuneşti, according to Salvamont Romania. For now, there is no official information that it crashed in the southern part of Romania. Netizens give Vidin, Bulgaria as a safe area.

VEZI VIDEO:https://fb.watch/lJX27maws8/

Care e diferența dintre: „meteor”, „meteorit” și „meteoroid”?

NASA, care contorizează numărul asteroizilor, a identificat până astăzi aproape 800 de mii de asteroizi (795.893). Dar numărul real este mult mai mare…

Cei trei termeni provoacă de multe ori confuzie. Toate sunt legate de fulgerele de lumină numite „stele căzătoare” văzute uneori strigând pe cer. Dar numim același obiect cu nume diferite, în funcție de locul în care se află.

Meteoroizii sunt obiecte din spațiu care variază ca mărime de la boabe de praf la asteroizi mici. Gândiți-vă la ele ca fiind „roci spațiale”.

Când meteoroizii intră în atmosfera Pământului (sau în cea a unei alte planete, cum ar fi Marte) cu viteză mare și ard, globurile de foc sau „stelele căzătoare” se numesc meteori . Când un meteorid supraviețuiește unei călătorii prin atmosferă și lovește pământul, se numește meteorit .

Meteoroidul este un corp de mici dimensiuni (poate fie de dimensiunea unui grăunte de nisip) din spațiu. Poate fi o mică bucată dintr-o cometă sau dintr-un asteroid.

Meteorul este un meteoroid sau un asteroid de mici dimensiuni, ce intră în atmosfera Pământului și arde complet în urma frecării cu atmosfera terestră. Meteorul lasă o dâră luminoasă pe cerul nopții. Acesta se consumă complet în urma frecării că aerul din atmosferă și nu ajunge la sol.

Meteoritul este un asteroid îndeajuns de mare, încât să ajungă la sol înainte de a arde în întregime pe timpul frecării cu aerul atmosferei terestre. Urme ale impactului cu meteoriți pot fi găsite pe suprafața terestră.

Am menționat termenul „asteroid”. Asteroidul este un corp de dimensiuni relativ mici, aflat în spațiu, care nu are destulă masă pentru ca gravitația proprie să-i dea formă sferică, dar îndeajuns de mare ca să nu fie confundat cu praful cosmic sau cu meteoroizii, potrivit Scientia.

Acvariidele Delta de Sud: Marea ploaie de meteori din iulie

In noaptea de 28 iulie și până pe 30 iulie vă puteți bucura de stelele căzătoare ale Acvariidelor Deltei. Sub cer întunecat și departe de poluarea luminoasă, observatorii vor vedea până la 25 de stele căzătoare pe oră.

Această ploaie de meteori are loc în perioada 12 iulie – 23 august, cu o activitate maximă largă care durează trei nopți.

Acvariidele din Delta de Sud sunt active începând cu mijlocul lunii iulie și sunt vizibile până la sfârșitul lunii august. Acvariidele din Delta de Sud ar proveni dintr-o Cometă necunoscută care radiază soarele.

Ploaia de meteoriți, care pare să radieze din constelația omonimă Vărsător, purtătorul de apă, poate fi văzută în partea inferioară a orizontului sudic, în emisfera nordică. Dar acest spectacol ceresc va fi mai bun pentru observatorii din emisfera sudică, unde radiația va fi mai mare pe cer.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.