Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Mihai Căldăraru, copilul crescut de statul român, premiat la Parlamentul European pentru Implicare Socială. Povestea lui reprezintă lecție de voință pentru toți!

Mihai Căldăraru, copilul crescut de statul român, premiat la Parlamentul European pentru Implicare Socială. Povestea lui reprezintă lecție de voință pentru toți!

In cadrul unei ceremonii solemne organizate la Parlamentul European, europarlamentarul Maria Grapini a acordat premiul pentru excelenta în domeniul voluntariatului și sprijinul acordat persoanelor cu probleme sociale lui Mihai Căldăraru, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială AEPF București. Premiul conferit reprezintă o recunoaștere a angajamentului său constant și a eforturilor depuse pentru a aduce schimbări pozitive în comunitate.

Nominalizat în funcție în anul 2020, Mihai Căldăraru s-a remarcat prin dedicarea sa exemplară în domeniul asistenței sociale. Experiența dificilă din copilărie, petrecută în trei centre de plasament din București, nu a reprezentat un obstacol, ci, dimpotrivă, o sursă de inspirație și motivație pentru a se implica activ în sprijinirea celor aflați în situații similare.


Mihai Căldăraru, tânărul care schimbă lumea prin #BINE!

Cu o voință de neclintit și o pasiune ieșită din comun pentru adevăr, Mihai Căldăraru a decis să facă diferența în comunitate. În 2011, la vârsta de 27 de ani, a fondat un ziar care s-a remarcat prin anchetele sociale de impact și abordarea sa sinceră în promovarea valorilor unei societăți mai echitabile.

Povestea lui Mihai Căldăraru reprezintă lecție de voință pentru toți!

Lider în domeniul asistenței sociale, Mihai Căldăraru continuă să inspire prin propriul exemplu și să promoveze valorile unei societăți fundamentate pe solidaritate, compasiune și dreptate socială.

Amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de orfelinat. Mihai Căldăraru este un om credincios. „Doamne ajută!”, este formula lui de salut şi Dumnezeu – o permanenta in discuțiile pe care le poartă.

Dezvăluirile sincere ale lui Mihai Căldăraru, tânărul jurnalist care a fost crescut de statul român

De la aproximativ trei săptămâni de viață, Mihai Căldăraru a fost beneficiar al protecției copilului București. Acest aspect nu l-a împiedicat să dea din aripi și să se înalțe ca să atingă culmile dorite. A fost copilul unui sistem pe care niciunul dintre noi nu am dori să-l cunoaștem, căci din auzite, știm că este unul defect și nedrept. Pentru el, în schimb, a însemnat acasă până la 18 ani.

“Ce o să fac când ies din casa de copii la 18 ani? Mă tem și stau noaptea și mă întreb ce urmează”, mărturisea tânărul cu ceva ani în urmă, neștiind ce-l așteaptă. În pofida incertitudinii lesne de înțeles pentru un adolescent care ar fi trebuit să simtă altceva la vârsta lui, a găsit resursele interioare potrivite pentru a învinge.

Poți să-i iei orice unui copil, numai nu-i lua visul. Nu s-a lăsat înduplecat nicio secundă de viața pe care a dus-o și a continuat să muncească pentru visul său, acela de a deveni jurnalist.

Astăzi, în fața noastră, Mihai Căldăraru este un om în toată firea, care a obținut toată aprecierea cu ajutorul propriilor izbânde și eforturi. Ne învață ce înseamnă să îți urmezi aspirațiile.

Despre perioada copilăriei nu împărtășește prea multe. A învățat odată cu maturizarea, aș zice eu precoce, să prețuiască discreția mai mult decât ar face-o alții, poate. Îi place să i se observe munca și realizările și să vorbească despre acestea cu multă dragoste.

Mihai Căldăraru Când rostesc cuvântul „jurnalism”, aud „oameni, empatie, încredere”.

Nu e important ce lucrezi, ci cum lucrezi. Nu e în trend ca la serviciu să ne urmăm interesul, ci e important să ne comportăm cu iubire într-un colectiv, ajutându-ne unii pe alții, învățându-ne unii pe alții. Omul care face jobul cu o anume virtute interioară, se va simți energizat constant.

Jurnalismul pentru tânăr înseamnă provocare, o meserie plină de riscuri și stres, dar care aduce multă satisfacție.

Jurnalismul înseamnă mai mult decât ce se vede la TV. Este o meserie pe care deși o simți, te surprinde. O nouă zi, o nouă emoție, declară Mihai Căldăraru.

Ce simte tânărul jurnalist în afara platourilor de televiziune. Preferă să vorbească despre tot ce face și aduce bun și frumos societății în care trăim în detrimentul întâmplărilor din perioadei copilăriei, unde lucrurile nu au stat atât de bine. De aceea, deși poate nu pare și nu ai spune, Mihai Căldăraru este un om destul de introvertit.

Despre băiețelul Mihai Căldăraru vă pot spune că era foarte neastâmpărat, întotdeauna curios să știe adevărul. Un copil vesel, visând ca într-o zi să devină jurnalist. Nu mai vrea să vorbească despre momentele grele. Le acceptă și a rămas cu învățături valoroase. Mulțumirea sa cea mai mare acum este că are o casă, un serviciu și voluntar la un ong și cel mai prețios lucru este faptul că este integrat în societate.

Îl face fericit să știe că familia, prietenii și cei dragi sunt bine. De speriat, nu-l mai sperie decât tehnologia care avansează rapid. Inteligența artificială a rămas singurul domeniul care-l neliniștește. Iubește muzica, își iubește garsionerea primită din partea Gabrielei Firea, fostul Primar General al Municipiului București pe care-l deține pentru că îi oferă confort și siguranță. Iubește să petreacă timp cu el, uneori în colțul său din casă sau la aer.

Au fost și sunt mulți oameni pe care îi admiră. Oameni din domeniul presei, din sistemul politic, dar și oameni din alte domenii. Unora, le poartă mare recunoștință. În fiecare clipă, minut, oră, zi, noapte, săptămână, Mihai Căldăraru a avut la el ambiția, determinarea și forța de a păși înainte fără să se întrebe „de ce eu?”. A înțeles că nu-l ajută deloc dacă se uită în urmă la trecutul său.

A înlăturat glasurile care nu i-au dat credit. A dat deoparte obstacolele. A ales să zâmbească în loc să plângă. A preferat să se dea cu capul de toate greutățile ca să guste mai apoi din succes, decât să stea pe loc. A îndepărtat toate buruienile din drumul său anevoios și a cules pe măsura sufletului său mărinimos. A fost un copil încercat și a ajuns un adult care se simte întregit. Strălucirea îi vine din forța interioară. A dat sens vieții sale și-i purtăm admirația.

Sunt povești de viață care te miră cum nu sunt încă curpinse în paginile unui roman sau a unui film derulat pe micile ecrane. Cred cu tărie, acum după ce l-am cunoscut pe Mihai Căldăraru, că autobiografia sa ar surprinde o lume întreagă. Poate, la momentul potrivit, își va scrie propriul scenariu.

Multumiri Stiri din Surse Buzau!

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.