Ultimele știri
Acasă / Diverse / Marea Britanie, prima țară din lume care a aprobat o pastilă antivirală COVID-19

Marea Britanie, prima țară din lume care a aprobat o pastilă antivirală COVID-19

Marea Britanie aprobă pilula Merck pentru COVID-19 pentru prima dată în lume

O pastilă experimentală de tratament pentru COVID-19 numită molnupiravir, dezvoltată de Merck & Co Inc și Ridgeback Biotherapeutics LP, este văzută în această fotografie nedatată publicată de Merck & Co Inc și obținută de Reuters pe 17 mai 2021. Merck & Co Inc/Handout prin REUTERS

Marea Britanie a devenit joi prima țară din lume care a aprobat o pastilă antivirală COVID-19, care poate schimba jocul, dezvoltată în comun de Merck (MRK.N) și Ridgeback Biotherapeutics, cu sediul în SUA , într-un impuls al luptei împotriva pandemiei, relateaza Reuters.

Agenția de Reglementare a Medicamentului și a Produselor de Sănătate din Marea Britanie (MHRA) a recomandat medicamentul, molnupiravir, pentru utilizare la persoanele cu COVID-19 ușor până la moderat și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea bolilor severe, cum ar fi obezitatea, diabetul în vârstă și bolile de inimă.

Acesta va fi administrat cât mai curând posibil în urma unui test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, a spus autoritatea de reglementare, citând date clinice.

Undă verde este prima pentru un tratament antiviral oral pentru COVID-19 și vine înaintea potențialei autorizații de reglementare din SUA. Consilierii americani se vor reuni luna aceasta pentru a vota dacă molnupiravir ar trebui autorizat. Citeste mai mult

Tratamentele pentru combaterea pandemiei, care a ucis peste 5,2 milioane de oameni în întreaga lume, s-au concentrat până acum în principal pe vaccinuri. Alte opțiuni, inclusiv remdesivirul antiviral infuzat de la Gilead (GILD.O) și dexametazona steroizi generic, sunt, în general, administrate numai după ce un pacient a fost spitalizat.

Molnupiravirul de la Merck a fost urmărit îndeaproape, deoarece datele de luna trecută au arătat că ar putea înjumătăți șansele de a muri sau de a fi spitalizați pentru cei cu cel mai mare risc de a dezvolta COVID-19 sever atunci când este administrat la începutul bolii.

Molnupiravir, care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al coronavirusului care provoacă COVID-19 și este luat de două ori pe zi timp de cinci zile.

Profesorul Stephen Powis, director medical național pentru Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia, a declarat că medicamentul va fi administrat pacienților cu risc mai mare de complicații, pe măsură ce Marea Britanie se îndreaptă spre una dintre cele mai dificile ierni de până acum.

O implementare mai amplă va urma dacă se va dovedi a fi eficient din punct de vedere clinic și din punct de vedere al costurilor în reducerea spitalizărilor și a deceselor, a adăugat el.

„Acum lucrăm la nivelul guvernului și al NHS pentru a oferi de urgență acest tratament pacienților inițial printr-un studiu național, astfel încât să putem colecta mai multe date despre modul în care funcționează antiviralele într-o populație preponderent vaccinată”, a declarat ministrul britanic al vaccinurilor, Maggie Throup, în parlament.

PRESIUNI

Aprobarea rapidă din Marea Britanie, care a fost și prima țară occidentală care a aprobat un vaccin împotriva COVID-19, vine în timp ce se luptă să îmblânzească infecțiile în creștere.

Marea Britanie are aproximativ 40.000 de cazuri zilnice de COVID-19, conform ultimei medii pe șapte zile. Acesta este al doilea după cei aproximativ 74.000 pe zi din Statele Unite, care are de cinci ori mai mulți oameni și a alimentat criticile la adresa deciziei guvernului de a abandona majoritatea restricțiilor legate de pandemie.

Datele publicate miercuri seara au arătat că prevalența COVID-19 în Anglia a atins cel mai ridicat nivel înregistrat luna trecută, condusă de un număr mare de cazuri la copii și de o creștere în sud-vestul țării. Citeste mai mult

Presiunea este în creștere asupra guvernului pentru a-și implementa „Planul B” care vizează protejarea NHS de solicitări nesustenabile, care implică mandate de măști, permise de vaccinare și comenzi de lucru de la domiciliu.

„Fără compromisuri cu privire la calitate, siguranță și eficacitate, publicul poate avea încredere că MHRA a efectuat o evaluare solidă și amănunțită a datelor (despre molnupiravir)”, a declarat șeful MHRA, June Raine, într-un comunicat.

Luna trecută, Marea Britanie a ajuns la un acord cu Merck pentru a asigura 480.000 de cursuri de molnupiravir.

CURSA DE TRATAMENT

Într-o declarație separată, Merck a spus că se așteaptă să producă 10 milioane de cure de tratament până la sfârșitul acestui an, cel puțin 20 de milioane urmând să fie fabricate în 2022.

Acțiunile producătorului de medicamente din SUA au crescut cu 2,1% la 90,54 USD înainte de deschiderea pieței.

Pfizer (PFE.N) și Roche (ROG.S) se luptă și ele pentru a dezvolta pastile antivirale ușor de administrat pentru COVID-19. Pfizer a început luna trecută un studiu amplu al medicamentului său antiviral oral pentru prevenirea COVID-19 la persoanele expuse la coronavirus.

Molnupiravirul Merck este, de asemenea, studiat într-un studiu avansat pentru prevenirea infecției.

Secvențierea virală făcută până acum a arătat că molnupiravirul este eficient împotriva tuturor variantelor de coronavirus, a spus Merck, inclusiv a mai multor infecțioase Delta, care este responsabilă pentru creșterea recentă a spitalizărilor și deceselor la nivel mondial.

Deși nu este încă clar când Merck va livra dozele Marii Britanii, compania a declarat că se angajează să ofere acces în timp util la medicamentul său la nivel global, cu planuri de stabilire a prețurilor aliniate cu capacitatea de plată a unei țări.

Merck este, de asemenea, în discuții cu producătorii de medicamente generice despre extinderea licențelor de producție pentru a construi aprovizionarea cu tratamentul.

Cocktailurile de anticorpi precum cele de la Regeneron (REGN.O) și Eli Lilly (LLY.N) au fost, de asemenea, aprobate pentru pacienții cu COVID-19 nehospitalizați, dar trebuie administrate intravenos.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ringo Dămureanu: “Am votat pentru familie, am votat pentru viitorul tinerei generații”

Ringo Dămureanu, candidatul AUR la Consiliul Județean Dolj, a votat la ora 12,00, la Secția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.