Ultimele știri
Acasă / Administratie / Departamentul de Stat al SUA: Există motive serioase pentru a crede că primele infectări cu SARS-CoV 2 au avut loc în toamna lui 2019 la Institutul de Virusologie din Wuhan

Departamentul de Stat al SUA: Există motive serioase pentru a crede că primele infectări cu SARS-CoV 2 au avut loc în toamna lui 2019 la Institutul de Virusologie din Wuhan

Departamentul de Stat al SUA anunţă că există motive întemeiate pentru a crede că primele infectări cu Sars-CoV 2 au avut loc în toamna lui 2019 la Institutul de Virusologie din Wuhan, şi nu în decembrie 2019, la vânzători dintr-o piață din acel oraş, cum au anunţat autorităţile comuniste din China.

Conform documentului oficial al Departamentului de Stat, „începând din 2016 – și fără nicio dovadă că s-ar fi oprit înaintea izbucnirii pandemiei Covid – cercetătorii din cadrul Institutului de Virusologie din Wuhan au efectuat experimente pe RaTG13, coronavirusul purtat de lilieci și identificat în ianuarie 2020 de IVW ca având cea mai apropiată structură cu Sars-CoV 2 (96,2% similaritate)”.

În acelaşi document oficial se menţionează că Institutul de Virusologie din Wuhan a modificat și apoi a eliminat toate rapoartele online cu privire la activitatea sa de cercetare din trecut pe RaTG13, descoperit de cercetătorii din Wuhan în 2013 într-o peșteră din provincia Yunnan.

Suspiciuni ridică şi implicarea Institutului de Virusologie din Wuhan – oficial, un institut de cercetare civil în proiecte secrete ale armatei chineze.

Documentul

“De mai bine de un an, Partidul Comunist Chinez (PCC) a împiedicat în mod sistematic o investigație transparentă și aprofundată a originii pandemiei COVID-19, alegând în schimb să aloce resurse enorme înșelăciunii și dezinformării. Aproape două milioane de oameni au murit. Familiile lor merită să știe adevărul. Numai prin transparență putem afla ce a cauzat această pandemie și cum să o prevenim pe următoarea.

Guvernul SUA nu știe exact unde, când sau cum a fost transmis virusul COVID-19 – cunoscut sub numele de SARS-CoV-2 – la oameni. Nu am stabilit dacă focarul a început prin contactul cu animale infectate sau a fost rezultatul unui accident la un laborator din Wuhan, China.

Virusul ar fi putut apărea în mod natural din contactul uman cu animalele infectate, răspândindu-se într-un model compatibil cu o epidemie naturală. Alternativ, un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural dacă expunerea inițială a inclus doar câțiva indivizi și a fost agravată de o infecție asimptomatică. Oamenii de știință din China au cercetat coronavirusuri de origine animală în condiții care au crescut riscul de expunere accidentală și potențial neintenționată.

Obsesia mortală a PCC pentru secret și control vine în detrimentul sănătății publice din China și din întreaga lume. Informațiile nedivulgate anterior din această fișă informativă, combinate cu rapoarte open-source, evidențiază trei elemente despre originea COVID-19 care merită un control mai mare:

 1. Boli în cadrul Institutului de Virologie Wuhan (WIV): Guvernul SUA are motive să creadă că mai mulți cercetători din cadrul WIV s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019, înainte de primul caz identificat al focarului, cu simptom în concordanță atât cu COVID-19, cât și cu bolile sezoniere frecvente. Acest lucru ridică întrebări cu privire la credibilitatea afirmației publice a cercetătorului principal WIV Shi Zhengli că a existat o „infecție zero” în rândul personalului WIV și al studenților cu virusuri SARS-CoV-2 sau legate de SARS.
 2. Infecțiile accidentale din laboratoare au cauzat mai multe focare anterioare de virus în China și în alte părți, inclusiv un focar SARS din 2004 la Beijing, care a infectat nouă persoane, ucigând una.
 3. PCC a împiedicat jurnaliștii independenți, anchetatorii și autoritățile globale din domeniul sănătății să intervieveze cercetătorii de la WIV, inclusiv cei care erau bolnavi în toamna anului 2019. Orice anchetă credibilă cu privire la originea virusului trebuie să includă interviuri cu acești cercetători și o contabilitate completă a bolii lor nedeclarate anterior.
 1. Cercetare la WIV: Începând cel puțin din 2016 – și fără nicio indicație de oprire înainte de izbucnirea COVID-19 – cercetătorii WIV au efectuat experimente care implică RaTG13, coronavirusul de lilieci identificat de WIV în ianuarie 2020 drept cel mai apropiat eșantion de SARS-CoV-2 (96,2 % similar).
 2. WIV a devenit un punct focal pentru cercetarea internațională a coronavirusului după focarul SARS din 2003 și de atunci a studiat animale, inclusiv șoareci, lilieci și pangolini.
 3. WIV a publicat o înregistrare a efectuării cercetărilor privind „câștigul funcției” pentru a proiecta viruși himerici. Dar WIV nu a fost transparent sau consecvent în ceea ce privește înregistrarea sa de a studia virusurile cele mai asemănătoare cu virusul COVID-19, inclusiv „RaTG13”, pe care le-a prelevat dintr-o peșteră din provincia Yunnan în 2013 după ce mai mulți mineri au murit de boală asemănătoare SARS.
 4. Anchetatorii OMS trebuie să aibă acces la evidența lucrărilor WIV asupra liliecilor și a altor coronavirusuri înainte de izbucnirea COVID-19. Ca parte a unei anchete amănunțite, trebuie să aibă o contabilitate completă a motivului pentru care WIV a modificat și apoi a eliminat înregistrările online ale activității sale cu RaTG13 și alți viruși.
 5. În ciuda faptului că WIV s-a prezentat ca o instituție civilă, Statele Unite au stabilit că WIV a colaborat la publicații și proiecte secrete cu armata Chinei. WIV s-a angajat în cercetări clasificate, inclusiv experimente pe animale de laborator, în numele armatei chineze din cel puțin 2017.
 6. Statele Unite și alți donatori care au finanțat sau au colaborat la cercetarea civilă la WIV au dreptul și obligația de a stabili dacă vreuna dintre finanțările noastre de cercetare a fost redirecționată către proiecte militare secrete chineze la WIV.
 7. Revelațiile de astăzi doar zgârie suprafața a ceea ce este încă ascuns despre originea COVID-19 în China. Orice investigație credibilă asupra originii COVID-19 necesită acces complet și transparent la laboratoarele de cercetare din Wuhan, inclusiv la facilitățile, probele, personalul și înregistrările acestora.
 8. Pe măsură ce lumea continuă să lupte împotriva acestei pandemii – și pe măsură ce anchetatorii OMS își încep activitatea, după mai mult de un an de întârzieri – originea virusului rămâne incertă. Statele Unite vor continua să facă tot ce pot pentru a sprijini o investigație credibilă și aprofundată, inclusiv prin continuarea cererii de transparență din partea autorităților chineze.
 9. Activitate militară secretă la WIV: Secretul și nedivulgarea sunt practici standard pentru Beijing. Timp de mulți ani, Statele Unite și-au exprimat în mod public îngrijorarea cu privire la munca trecută a armelor biologice a Chinei, pe care Beijingul nu a documentat-o ​​și nici nu a demonstrat-o, în ciuda obligațiilor sale clare în temeiul Convenției privind armele biologice.”

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.