Ultimele știri
Acasă / Administratie / Primăria Craiova, vestea inceputului de an pentru craioveni: apă de izvor la robinet
SERPICO CRAIOVA

Primăria Craiova, vestea inceputului de an pentru craioveni: apă de izvor la robinet

Grație celui mai mare proiect din Europa realizat pe fonduri europene, craiovenii ar putea bea apa de izvor la robinet, reanunță Primaria Craiova.

VEZI video aici

“La 58 de ani de la inaugurarea actualei conducte de aducţiune a apei potabile Isvarna – Craiova (Firul I), realizată în perioada anilor 1963-1966 și cu durata de viață depășită, craiovenii vor fi, de anul viitor (? – n.r) beneficiarii unei investiții-mamut: Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova, componentă majoră a celui mai mare proiect pe fonduri europene.

Pornind de la poalele munților Vâlcan, din județul Gorj, acest nou fir va aduce apă de munte de cea mai bună calitate, în municipiul Craiova, printr-o conductă cu o lungime de peste 123 km, realizată din PAFSIN, material garantat timp de 100 de ani.

Lucrările la Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova însumează peste 117 milioane de euro și sunt parte a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, semnat în 2019 și cu o valoare totală de peste 445,8 milioane de euro, fiind cel mai mare din Europa de acest gen”.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

O nouă categorie de angajați români va beneficia de carduri cadou peste doar câteva zile. Tichete de până la 300 de lei pentru 8 Martie

Este vorba despre doamne, care sunt recompensate de unii angajatori, cu ocazia zilei de 8 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.