Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Acesta este seiful sfârșitului lumii

Acesta este seiful sfârșitului lumii

Oamenii de știință din seiful MSB, RBG Kew/Andrew McRobb

În 2008, Banca Mondială de Seed a fost construită în Insulele Svalbard (Norvegia). Se află în arhipelagul norvegian, lângă Polul Nord. Aici se depozitează peste un milion de mostre de semințe. Instalația este situată la aproximativ 130 de metri adâncime pe un munte de gresie, la o înălțime la care nu ar fi acoperită de apă chiar dacă toată gheața de pe planetă ar fi topită. Este impenetrabilă activității vulcanice, cutremurelor și radiațiilor, printre altele, și păstrează semințele la -18° permanent. În aceste facilități există 135.000 de soiuri de culturi de grâu, boabe de ovăz, linte, năut și cea mai valoroasă colecție de orz din lume, pentru posibile dezastre sau sfârșitul lumii.

Colecția de semințe reprezintă cea mai mare concentrație de semințe vii și diversitate de plante de pe Pământ. Situat în Millennium Seed Bank, este o resursă globală pentru conservare și utilizare durabilă.

Despre această colecție

Planeta se confruntă cu un moment critic. Două din cinci specii de plante sunt amenințate cu dispariția, cu implicații uriașe pentru viitorul tuturor ecosistemelor.

Colecția de semințe de la Millennium Seed Bank (MSB) este cea mai diversă resursă genetică a speciilor de plante sălbatice din lume, cu peste 2,4 miliarde de semințe reprezentând aproape 40.000 de specii diferite.

Băncile de semințe sunt un instrument rentabil pentru conservarea plantelor ex-situ pe termen lung (departe de habitatul lor natural). Colecțiile sunt uscate și congelate, păstrate pentru viitor. Ele oferă o poliță de asigurare împotriva amenințărilor cu care se confruntă plantele în sălbăticie.

La Kew, semințele sunt colectate prin parteneriate globale și cercetări de teren, ca parte a rețelei Millennium Seed Bank Partnership (MSBP) .

Odată stocate în centrul Millennium Seed Bank din Wakehurst , acţionează ca resurse disponibile pentru cercetare în găsirea de soluţii durabile la provocările globale.

Ne îngrijim colecțiile la cel mai înalt standard, deoarece colecțiile de înaltă calitate maximizează longevitatea în depozitare și capacitatea de utilizare a colecțiilor pentru cercetare, reintroducere și restaurare, explica oamenii de stiinta de la Millennium Seed Bank. Vezi AICI

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.