Ultimele știri
Acasă / alegeri 2024 / Alegeri în SUA: Biden, primul interviu după dezbaterea dezastruasă cu Trump: „A fost un episod rău”. Sponsorii democraților, scrisoare prin care îi cer lui Biden să se retragă

Alegeri în SUA: Biden, primul interviu după dezbaterea dezastruasă cu Trump: „A fost un episod rău”. Sponsorii democraților, scrisoare prin care îi cer lui Biden să se retragă

Panică în rândul democraților. Un grup de lideri de afaceri, sponsori ai Partidului Democrat, i-au trimis vineri președintelui Joe Biden o scrisoare prin care îl îndeamnă să se retragă , ca urmare a prestației sale slabe la dezbaterea cu Donald Trump, informează The Washington Post.

“Eram bolnav. Chiar nu mă simţeam bine”, a spus preşedintele american Joe Biden, încercând să justifice duelul său ratat cu Donald Trump.

„Eram epuizat”, a mai declarat democratul de 81 de ani, spunând, ceea ce nu este nou, că suferea de o “răceală gravă”. El a răspuns “nu cred” când jurnalistul George Stephanopoulos l-a întrebat dacă a urmărit ulterior cele 90 de minute de confruntare cu rivalul său republican.

Joe Biden, care în timpul dezbaterii din 27 iunie a avut dificultăţi în a articula fraze coerente, a asigurat în acest scurt fragment că această performanţă proastă nu este “din vina nimănui” în afară de a lui, când jurnalistul l-a întrebat dacă şi-a dat seama la momentul respectiv cât de prost mergea confruntarea pentru el.

Preşedintele american, al cărui discurs şi sintaxă sunt în prezent analizate foarte atent, s-a lansat apoi într-o discuţie confuză în timpul căreia a menţionat sondajele din New York Times, precum şi minciunile repetate ale rivalului său.

El a apărut mult mai puţin energic decât într-un discurs de campanie pe care l-a ţinut, folosind un teleprompter, cu puţin timp înainte de a înregistra interviul la Madison, în statul Wisconsin.

Interviul, care va fi difuzat integral la ora 00.00 GMT, este foarte aşteptat, deoarece este prima ocazie de a-l auzi pe preşedintele american vorbind pe larg şi fără pregătire de la dezbaterea din 27 iunie.

Joe Biden luptă pentru supravieţuirea lui politică

Dezbaterea sa dezastruoasă împotriva lui Donald Trump a stârnit panică în partidul său, în timp ce o majoritate covârşitoare a americanilor îl consideră acum incapabil să guverneze încă patru ani în cazul victoriei, scrie AGERPRES, potrivit realitatea.net

Sponsorii democraților, scrisoare prin care îi cer lui Biden să se retragă

Un grup de lideri de afaceri, sponsori ai Partidului Democrat, i-au trimis vineri președintelui Joe Biden o scrisoare prin care îl îndeamnă să se retragă , ca urmare a prestației sale slabe la dezbaterea cu Donald Trump, informează The Washington Post, scrie stiripesurse.ro.

Începând de vineri dimineață, scrisoarea a fost semnată de 186 de sponsori care s-au declarat îngrijorați cu privire la viitorul țării. “Credem că nimic mai puțin decât democrația americană este în joc în noiembrie și riscăm o pierdere devastatoare”, se arată în scrisoare.

Grupul, care este format din lideri la nivel înalt ai unor organizații din întreaga țară, se alătură unei liste tot mai mari de persoane care fac presiuni asupra actualului președinte să se dea la o parte și să ofere altcuiva o șansă în toamnă.

Panică în rândul democraților

După prestația slabă a lui Biden la dezbaterea cu fostul președinte Trump de joia trecută – în care a fost lipsit de energie, a avut o voce răgușită și a părut să-și piardă șirul gândurilor – a existat o panică generalizată în rândul democraților cu privire nu numai la capacitatea președintelui de a-l învinge pe Trump în alegerile din această toamnă, ci și la capacitatea sa de a îndeplini rolul de președinte pentru încă patru ani.

Biden și echipa sa au insistat că nu se va retrage.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.