Ultimele știri
Acasă / Administratie / Erbașu extinde Aeroportul Craiova

Erbașu extinde Aeroportul Craiova

Aeroportul International Craiova face un pas mare spre dezvoltare, anunță conducerea. Miercuri, 27 aprilie 2022, directorul general al aeroportului, Sorin Manda, a semnat contractul de proiectare si executie lucrari pentru proiectul “Extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova”.

Asocierea de firme care a castigat licitatia, avand ca lider Constructii Erbașu SA – (Grup Primacons +Váhostav- SK, A.S.), are la dispozitie 25 de luni pentru proiectarea si executia lucrarilor, potrivit unei comunicări AI Craiova.

La finalul contractului, Aeroportul International Craiova va beneficia de un terminal nou de pasageri, parcare, drumuri rutiere de acces, amenajarea suprafetei nivelate a benzii pistei, amenajarea ariei de siguranta, drumuri tehnologice, platforma de degivrare aeronave, platforma de imbarcare-debarcare, cai de rulare, mijloace aeroportuare, echipamente si sisteme de control de securitate, dar si o parte din dotari: pod mobil, bandă bagaje, cabine control pașapoarte, automate control pașapoarte, ghisee check-in etc

Contractul in valoare de aproape 350 milioane lei fara TVA face parte din proiectul „Extinderea si modernizarea Aeroportului International Craiova” cu o valoare totala de 480 milioane lei inclusiv TVA, proiect finantat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

In urma implementării proiectului, Aeroportul Internaţional Craiova va avea un nou terminal care va putea procesa 2 milioane de pasageri anual iar infrastructura de mişcare va fi extinsă şi modernizată pentru a spori securitatea şi siguranţa aviaţiei.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.