Ultimele știri
Acasă / Regiunea-Oltenia / SURSE. PNL vrea comasarea alegerilor locale cu primul tur al prezidenţialelor. O nouă viitoare alianță cu PSD este posibilă

SURSE. PNL vrea comasarea alegerilor locale cu primul tur al prezidenţialelor. O nouă viitoare alianță cu PSD este posibilă

Partidul Naţional Liberal doreşte comasarea alegerilor locale cu primul tur al prezidenţialelor, care să fie devansate în luna septembrie, au precizat luni surse politice. Liberalii consideră că aceasta ar fi singura variabilă constituţională.

Conform surselor citate de Agerpres, aceasta este o variantă în discuţie, nefiind încă agreată în coaliţia de guvernare.

Liberalii consideră că aceasta ar fi “singura variabilă constituţională” de comasare a alegerilor, având în vedere că cele parlamentare nu pot fi mutate. Decizia ar putea să fie luată până în februarie anul viitor, au susţinut sursele menţionate.

Potrivit calculelor liberalilor, în aceste condiţii, turul doi al alegerilor prezidenţiale s-ar putea desfăşura în luna octombrie. În acest fel, noul preşedinte îşi va prelua mandatul atunci când şi-l termină actualul şef al statului, Klaus Iohannis.

Sursele liberale au mai precizat că, în prezent, decizia PNL este de a avea propriul candidat la prezidenţiale, iar Nicolae Ciucă are prima şansă şi nu a fost luată în calcul nicio “variantă de import”.

În privinţa alegerilor locale, sunt şanse ca liberalii să susţină, în unele judeţe, candidaţi independenţi. Totodată, conform surselor citate, PNL ar putea forma, după alegeri, o coaliţie de guvernare tot cu PSD, considerându-se că “matematic nu există o altă opţiune”.

Pentru alegerile europarlamentare, targetul liberalilor este de a obţine voturile a aproximativ 2 milioane de cetăţeni.

Pentru lista de candidaţi PNL la europarlamentare, sursele citate au menţionat că nu s-a discutat cu fostul director al SRI Eduard Hellvig, care nu este interesat de vreun proiect politic.

SURSA

foto:zfaclia.ro

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.