Ultimele știri
Acasă / Administratie / Mesaj comun de solidaritate cu profesorii, lansat de organizații ale elevilor, studenților și tinerilor. “Statul român este dator să își asume responsabilitatea” pentru situația salariilor din educație – transmit ANOSR, CTR și CNE

Mesaj comun de solidaritate cu profesorii, lansat de organizații ale elevilor, studenților și tinerilor. “Statul român este dator să își asume responsabilitatea” pentru situația salariilor din educație – transmit ANOSR, CTR și CNE

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) își exprimă, într-un mesaj comun transmis marți dimineață, solidaritatea cu cadrele didactice din România și organizațiile lor sindicale și își exprimă sprijinul față de revendicările acestora.

În ziua în care sunt programate noi manifestații de amploare ale cadrelor didactice, ANOSR, CTR șI CNE spun că “statul român este dator să își asume responsabilitatea” față de situația salariilor din învățământ și să ia o decizie “strategică” în acest sens, în condițiile în care “un salariu al unui profesor debutant, în valoare de 2.400 RON, este deconectat de realitatea socio-economică a anului 2023.”

Organizațiile își afirmă convingerea că reforma reală a învățământului nu poate fi efectuată fără o alocare corespunzătoare a resurselor financiare ale statului, iar educația de calitate se poate construi doar pe baze economice solide, apte să motiveze cei mai buni absolvenți să aleagă funcția didactică”.

ANOSR, CTR și CNE solicită, totodată, respectarea prevederilor care tocmai au fost adoptate de Parlament și alocarea a 15% din bugetul național către educație, “având în vedere iminența intrării în vigoare a legilor educației”.

sursa:edupedu.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Craiova se împodobește de sărbători. Olguța: “Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România”

La Craiova a început montarea instalațiilor pentru sărbătorile de iarnă. Anunțul a fost făcut in …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.