Ultimele știri
Acasă / Administratie / Din toamnă, România va primi gaze dinspre Grecia/VIDEO

Din toamnă, România va primi gaze dinspre Grecia/VIDEO

Se fac pași importanți pentru ca Europa și implicit România să renunțe la gazul rusesc.

În această vară vor fi finalizate lucrările pentru interconectorul dintre Bulgaria și Grecia, așa că din toamnă România va primi gaze prin intermediul
acestei surse.

Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, care a participat la reuniunea NATO a șefilor Guvernelor din Europa de Est de la Sofia.

Interconectorul de gaze are o capacitate de trei miliarde de metri cubi pe an și va fi conectat la gazoductul Trans Adriatic, informează PrimaTv.

Capacitatea gazoductului TAP poate fi majorată cu un an mai devreme, dacă există cerere, potrivit economica.net.

„Oferim pieţei o accelerare a calendarului de realizare a proiectului. Suntem dispuşi să ne extindem capacitatea cu un an mai devreme, deoarece avem deja acceptul autorităţilor de reglementare”, a declarat Schieppati, adăugând că reprezentanţii TAP sunt pregătiţi să semneze contracte de transport de la 1 octombrie dacă va exista cerere pe piaţă.

Acţionarii TAP sunt BP , SOCAR şi Snam, fiecare cu o participaţie de 20%, plus Fluxys cu o participaţie de 19%, Enagas cu 16% şi Axpo cu 5%.

Foto: economica.net

Trans Adriatic Pipeline (TAP) este punctul final al Coridorului Sudic de Gaze, un proiect în valoare de 40 de miliarde de dolari, care se întinde pe o distanţă de 3.500 de kilometri şi face legătura zăcământul Shah Deniz II din Marea Caspică şi Italia, trecând prin Georgia, Turcia, Grecia, Albania şi Marea Adriatică. Cu o lungime de 870 de kilometri, gazoductul Trans Adriatic Gas Pipeline (TAP) urmează să fie ultimul tronson din acest coridor şi va permite transportul de gaze naturale din Turcia în Italia, via Grecia şi Albania.

Coridorul Sudic de Gaze are sprijinul Comisiei Europene și face parte din eforturile destinate reducerii dependenţei energetice a Europei de Rusia.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.