Ultimele știri
Acasă / Administratie / Lotul Drobeta Turnu Severin- Domașnea (65 km) al Drumului de mare viteza Filiași-Lugoj are de astăzi contract pentru proiectare semnat
SERPICO CRAIOVA

Lotul Drobeta Turnu Severin- Domașnea (65 km) al Drumului de mare viteza Filiași-Lugoj are de astăzi contract pentru proiectare semnat

Asocierea de proiectanți (români, francezi și italieni) are la dispoziție 35,76 milioane de lei (fără TVA) și 26 de luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. Este al doilea contract semnat pentru proiectarea unuia din cele 4 loturi ale Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj.

Primul contract (pentru proiectarea lotului Filiași-DrobetaTurnuSeverin) a fost semnat în data de 10 iunie. Acest lot are o lungime de 70 de km, iar valoarea contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate (care trebuie finalizat în 18 luni) este de peste 21 de milioane de lei (fără TVA).

Finanțate prin Programul Transport (PT2021-2027), aceste contracte reprezintă prima etapă necesară construcției Drumului de mare viteza Filiași-Lugoj (230 km), care are ca principal scop creșterea siguranței si a eficienței economice a rețelei de transport europene care tranzitează România, a anunțat Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.