Ultimele știri
Acasă / Diverse / Biden impune vaccinuri sau testare regulată pentru fiecare companie cu 100 de angajați sau mai mult până pe 4 ianuarie
SERPICO CRAIOVA

Biden impune vaccinuri sau testare regulată pentru fiecare companie cu 100 de angajați sau mai mult până pe 4 ianuarie

Președintele Joe Biden. Demetrius Freeman/The Washington Post prin Getty Images

Regula administrației Biden care cere ca milioane de muncitori să fie complet vaccinați împotriva coronavirusului sau să fie supuși testelor regulate va intra în vigoare pe 4 ianuarie, a anunțat joi Casa Albă, potrivit businessinsider.com

Regula, implementată de Administrația pentru Securitate și Sănătate Ocupațională a Departamentului Muncii, se aplică forței de muncă din guvernul federal și oricărei persoane care lucrează pentru o companie cu peste 100 de angajați, a spus Casa Albă.

Angajatorii afectați de regulă vor trebui să se asigure că lucrătorii lor sunt fie complet vaccinați, fie testați pentru COVID-19 cel puțin o dată pe săptămână. Regula va acoperi aproximativ 84 de milioane de muncitori, a spus Casa Albă.

Separat, o regulă a Centrelor pentru Serviciile Medicare și Medicaid care intră în vigoare la 4 ianuarie va impune ca toți lucrătorii din domeniul sănătății din unitățile care participă la Medicare și Medicaid să fie complet vaccinați. Această regulă se aplică pentru peste 17 milioane de lucrători din aproximativ 76.000 de spitale și unități de asistență medicală, a spus Casa Albă.

Cele două noi reguli pun aproximativ două treimi din forța de muncă americană sub un fel de cerință de vaccin, a spus Casa Albă. Mandatele oferă, de asemenea, președintelui Joe Biden noi căi pentru stimularea vaccinării în SUA. Aproape 67% dintre adulții din SUA au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, dar Biden a făcut eforturi pentru vaccinarea în masă, spunând că este cea mai rapidă modalitate de a reveni în siguranță la normele prepandemice.

Regulile vin, de asemenea, într-un moment critic pentru redresarea economică. Creșterea din al treilea trimestru a încetinit până la cel mai lent ritm al erei pandemiei , semnalând că valul Delta a adus în genunchi revenirea SUA. Fără noi stimuli care să stimuleze redresarea, vaccinarea este printre puținele modalități de a ajuta la relansarea economiei.

O administrație a detaliat mai întâi regula OSHA într-un briefing raportat de canale, inclusiv CNN și The Washington Post . Oficialul anonim a spus că toate detaliile regulii vor fi publicate vineri, potrivit The Post.

Forma generală a planului a fost anunțată în septembrie și de atunci a fost îmbunătățită de oficiali. Biden ceruse deja ca lucrătorii federali și antreprenorii să fie complet vaccinați. Regulile OSHA și CMS reprezintă un impuls major pentru administrație în sectorul privat.

Au întâlnit rezistență, în special în statele conduse de republicani. Nouăsprezece state, inclusiv Texas, Georgia și Virginia de Vest, au intentat vineri procese pentru a opri aplicarea mandatelor lui Biden privind vaccinurile. Procesele vizează cerința de vaccinare a lui Biden pentru angajații federali și susțin că regula este o supraextindere a puterii federale.

Statele cu propriile agenții de siguranță a lucrătorilor pentru angajații din sectorul privat ar putea împiedica lansarea. California, Arizona, Michigan și alte 19 state ar putea alege să amâne sau să modifice regulile lui Biden și ar avea la dispoziție 30 de zile pentru a-și implementa propriile versiuni, a raportat Bloomberg, citat de businessinsider.com.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Nu au fost găsiți supraviețuitori în locul în care s-a prăbușit elicopterul care-l transporta pe președintele iranian

foto: AFP Echipele de salvatori nu au detectat luni ”niciun semn” de viaţă umană în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.