Ultimele știri
Acasă / Administratie / Starea de alertă Covid. Anunțul Guvernului

Starea de alertă Covid. Anunțul Guvernului

‼️ Am ieșit din starea de alertă, dar nu și din pandemie! Respectarea măsurilor de protecție rămâne extrem de importantă.


Începând de mâine, 9 martie a.c., ora 00.00, își încetează aplicabilitatea Hotărârea Guvernului nr. 171 din 3 februarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu ora 00.00, încetează TOATE restricțiile, precum și restrângerea sau interzicerea unor activități așa cum erau prevăzute în actul normativ menționat (spre exemplu:obligativitatea purtării măști de protecție în spațiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulației persoanelor și vehiculelor în locurile și, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc).

Totodată, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, încetează măsurile privind angrenarea poliției locale în cadrul activităților realizate de către unitățile de poliție, precum și subordonarea operațională a serviciilor voluntare pentru situații de urgență și a serviciilor de ambulanță.

De asemenea, punctele de trecere a frontierei, închise temporar, total sau parțial, pe perioada stării de alertă, se vor redeschide, astfel:
–       La frontiera româno-ungară: Carei – județul Satu – Mare
–       La frontiera româno-bulgară : Lipnița, Dobromir – județul Constanța.
Vă reamintim faptul că documentele (spre exemplu: cartea de identitate, permisul de conducere) a căror valabilitate a fost prelungită pe perioada stării de alertă, urmează să expire după o perioadă 90 de zile  de la încetarea stării de alertă. În acest sens, structurile MAI responsabile pentru emiterea unor astfel de documente vor informa cetățenii cu privire la modalitatea eliberării acestora astfel încât să fie evitată aglomerația la ghișee.

În ceea ce privește măsurile, cu caracter temporar care vor rămâne în vigoare, de protecție sanitară pentru gestionarea situației epidemiologice și limitarea răspândirii Covid- 19, în contextul încetării stării de alertă, Ministerul Sănătății urmează să emită recomandări populației în acest sens, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Platforma roVaccinare:

‼️ Am ieșit din starea de alertă, dar nu și din pandemie!

? Respectarea măsurilor de protecție rămâne extrem de importantă.

⚠️ Ce putem să facem pentru a ne proteja?
✅ ne vaccinăm împotriva COVID-19;
✅ purtăm masca de protecție în spațiile închise și în cele aglomerate;
✅ respectăm cu strictețe regulile de igienă;
✅ ne testăm la apariția primului simptom asociat COVID-19.

‼️ De menționat că încă avem:
☑️ un număr foarte mare cazuri în fiecare zi;
☑️ un număr foarte mare decese cauzate de COVID-19 în fiecare zi;
☑️ peste 5.000 de români internați în spitale din cauza COVID-19.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.