Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Premierul interimar Orban, vizită la Softonic si Ford. Ce au discutat oficialii VIDEO/Foto
SERPICO CRAIOVA

Premierul interimar Orban, vizită la Softonic si Ford. Ce au discutat oficialii VIDEO/Foto

La două zile după demiterea sa în Parlament, prin moțiune de cenzură, Ludovic Orban a vizitat uzina Ford si Softronic, împreună cu mai mulți membri ai Guvernului si cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Ludovic Orban şi Ian Pearson. Foto:gds.ro

De peste 11 ani, Ford solicită îmbunătăţirea infrastructurii rutiere în această regiune a ţării. Acum s-au adăugat necesităţi pentru transport feroviar, iar discuţiile au cuprins şi necesitatea transportului naval pe Dunăre, scrie gds.ro.

Preşedintele Ford România, Ian Pearson, a precizat, în faţa auditoriului, că anul 2020 este unul special, deoarece „este pentru prima dată când în uzina Ford se produc două maşini în acelaşi timp, Ford Puma şi Ford EcoSport.

Ludovic Orban si Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.

Premierul interimar Ludovic Orban a precizat că Ford a investit 1,5 miliarde de euro în uzina din Craiova. „Am observat că Ford şi-a sporit producţia cu 100.000 de unităţi. Ceea ce înseamnă pentru Ford un obiectiv care a fost îndeplinit. Am discutat mai multe teme. Pe primul loc este tema legată de îmbunătăţirea infrastructurii de transport. De drumul expres Craiova-Piteşti. (…)” Citeste AICI raspunsul premierul interimar legat de imbunatatirea infrastructurii rutiere.

Ludovic Orban a vizitat Softronic, producătorul ramelor Hyperion

Grupul Softronic este în momentul de față un jucător de marcă pe piața materialului rulant din România, cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro. Cel mai cunoscut produs, pentru oamenii de rând, al firmei craiovene este rama electrică Hyperion, nu de puține ori denumit de presă ”trenul SF”, pentru că nu seamănă cu nimic ce au văzut până acum circulând pe căile ferate române. Proiectul a fost finalizat în 2013, când a fost produsă rama electrică cu podea joasă, bi-sistem, capabilă să opereze atât la 25 kv AC 50 Hz cât și la 3 kv DC, potrivit clubferoviar.ro.

Grupul Softronic (producătorul de locomotive şi rame electrice) este în momentul de față un jucător de marcă pe piața materialului rulant din România, cu o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro. foto:clubferoviar.ro

Potrivit ultimelor date disponibile la Ministerul Finanțelor, Softronic a avut în 2018 o cifră de afaceri de 100,46 milioane de lei (aproximativ 21 milioane de euro), un profit de 4,33 milioane de lei și 201 salariați.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 45 de canotori în 12 echipaje

Canotajul românesc are un nou motiv de mândrie: Mihai Chiruță a obținut biletul olimpic în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.