Ultimele știri
Acasă / Administratie / VIDEO/Vot scandalos pe bugetul Craiovei. PNL și USR: Bugetul este bazat pe minciună! PSD: Sunteți incă sub influența zilei lucrului făcut pe dos

VIDEO/Vot scandalos pe bugetul Craiovei. PNL și USR: Bugetul este bazat pe minciună! PSD: Sunteți incă sub influența zilei lucrului făcut pe dos

Bugetul Craiovei, de 375 milioane euro, este cu 11 milioane de euro mai mic față de anul trecut

Dezbaterea si aprobarea bugetului Craiovei pe 2024

Bugetul general consolidat al municipiului Craiova pentru anul 2024 este în sumă de 1,76 miliarde de lei, adică 352 milioane euro, cu 11 milioane de euro mai mic față de cel din 2023, ca urmare a diminuării sumelor alocate de Guvern autorităţilor locale din impozitul pe venit, potrivit autorităţilor.

Viziunea PNL- USR vs. viziunea PSD

Consilierii USR au precizat că votează impotriva bugetului pe 2024: Iulia Dudu: Acest buget nu reprezintă interesul craiovenilor

Luni, in şedinţa Consiliului Local, mai mulţi consilieri din PNL şi USR au adus reproşuri Administraţiei Vasilescu pe fondul neîndeplinirii promisiunilor legate de investiţii, dar si pentru diverse achiziţii la sume nejustificat de mari.

Consilierul USR, Cezar Drăgoescu, a criticat sumele alocate pentru diverse achiziţii si majorările de capital pentru pieţe si targuri, dar si investiţiile in cumpărarea unor terenuri, “care sunt ţinute parloagă.” “(…) Aţi realizat sub 50% din ceea ce aţi promis ca investiţii, sunt date statistice ce nu pot fi contrazise.

(…) Colectăm cel mai puţin. Avem cel mai mic buget din venituri proprii. Asta este un semnal de alarmă pentru cei care conduc acest oras de peste 30 de ani. Ca să sintetizez, am adus si un exemplu: acesta este bugetul Craiovei – un covrig de la fabrica de covrigi PSD. Covrigul este mancat de Executiv, iar craiovenilor le rămane doar gaura! Cam asta este cu acest buget al sărăciei.”

Si consilierii PNL au argumentat cu exemple despre proiectele promise in campania electorală precedentă si nefinalizate de Administraţia Vasilescu, unele dintre acestea rămase doar la stadiul de vorbe.

Consilierii PNL au precizat că nu votează bugetul Craiovei in forma actuală. Teodor Sas: Sunt teme de campanie! Proiectele promise nu au fost realizate. Dăm de sase ori mai mult pentru achizitia unui sistem de ticketing la parcarea deja existentă.

Criticile consilierilor PNL si USR au continuat cu privire la intocmirea bugetului propus pentru anul 2024, motivul fiind: “este un buget dezechilibrat si nu este in interesul craiovenilor”.

În replică, primarita Craiovei le-a transmis consilierilor locali că timpul pierdut cu licitaţiile este de vină şi că ordonanţa austerităţii le-a pus piedici stopand anumite plăţi. Mai mult, primarul Olguta Vasilescu a tinut să precizeze că va finaliza toate proiectele propuse. In ajutorul primăritei a venit si replica consilierului PSD, Dan Spânu. Făcand referire la ziua de 31 ianuarie, ziua scrisului si cititului invers, acesta le-a transmis consilierilor PNL – USR că nu inteleg ce scrie in buget: Aveti si o scuza, sunteți incă sub influența zilei lucrului făcut pe dos!

Amendamentele PNL si USR au picat cu brio. Majoritatea PSD din Consiliul Local votand impotriva. Astfel, bugetul Craiovei a trecut in ciuda tuturor nemultumirilor.

Vezi integral sedinta CL Craiova:

https://www.youtube.com/watch?v=qfDE1mik_c0

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.