Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: Cel mai mare parc tehnologic de Inteligență Artificială din sud-estul Europei, construit în comuna Mischii, a devenit deja funcțional
SERPICO CRAIOVA

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile: Cel mai mare parc tehnologic de Inteligență Artificială din sud-estul Europei, construit în comuna Mischii, a devenit deja funcțional

Autoritățile județene și locale au vizitat, astăzi, compania ClusterPower, înființată și controlată de trei antreprenori români, de lângă Craiova. Centrul de date este cel mai mare din România și este unul dintre cele mai mari din Europa.

“Centrul de date unic în România, construit în comuna Mischii, a devenit deja funcțional. În această dimineață, am participat la evenimentul de inaugurare al infrastructurii de date a ClusterPower, cel mai mare parc tehnologic de Inteligență Artificială din sud-estul Europei.

Campusul de lângă Craiova este o investiție de peste 40 de milioane de euro, care va oferi României interconectivitate globală prin conexiunile cu alte 750 de centre de date din întreaga lume. Acesta asigură deja o putere extrem de mare de procesare a informației digitale, folosind tehnologii de ultimă oră.

Astfel de investiții pun județul Dolj pe harta celor mai importante obiective de acest fel din lume și asigură plus valoare pentru economia locală”. – Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

ClusterPower, controlată de trei antreprenori români, va construi lângă Craiova un centru de date pe care îl prezintă unul dintre cele mai mari din Europa

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

28 MARTIE | IQ DIGITAL Summit CRAIOVA. De ce va fi o zi de neratat pentru antreprenorii și comunitatea de business din sudul României?

Dragoș Stanca, fondatorul UPGRADE 100 anunță cel mai asteptat eveniment dedicat transformării digitale: Seria IQ …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.