Ultimele știri
Acasă / Diverse / Agroland Business System a inaugurat fabrica de furaje de la Ișalnița

Agroland Business System a inaugurat fabrica de furaje de la Ișalnița

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură și alimentație, care deține cea mai mare rețea de magazine agricole din România, a inaugurat fabrica de furaje de la #Ișalnița cu o investiție de 20 de milioane de lei. Este a doua unitate de producție a furajelor deținută de Agroland Business System, după Fabrica de Nutrețuri Combinate de la Caransebeș.

“Am fost prezent astăzi, alături de primarul comunei Ișalnița, Tiberiu Dascălu, și de administratorul public al comunei, Ovidiu Flori, la inaugurarea fabricii de furaje realizate în localitate de grupul românesc Agroland Business System.

Unitatea de producție, cea de-a doua de acest tip din țară a companiei, a fost construită și echipată printr-o investiție cu o valoare totală de 4 milioane de euro.

În acest context, am reiterat disponibilitatea administrației județene de a oferi susținere tuturor investitorilor interesați să își dezvolte afacerile în Dolj și să contribuie la crearea de locuri de muncă.

Vă felicităm pentru perseverența și abilitatea de care ați dat dovadă în cei 26 de ani de existență, de-a lungul cărora ați crescut constant. Apreciem și faptul că ați ales județul nostru ca bază de producție pentru compania dumneavoastră, una de top în România, în domeniul în care activează. Eu vă reasigur de întreaga susținere și deschidere a autorităților publice locale, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru toți ceilalți investitori care doresc să se instaleze în această zonă”, a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Mihai Neațu.

Compania Agroland Business System (BVB: AG) a fost fondată în anul 2009 la Timișoara de către antreprenorul Horia Cardoș și astăzi operează o rețea de 230 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă și animale de companie. De asemenea, compania deține și platforma Avicola Mihăilești, unde produce ouă de consum și pui de o zi.

“Ne așteptăm ca deja in 2024 sa producem furaje in valoare de peste 10 milioane de euro si sa imbunatatim semnificativ marjele cu care operam in reteaua de retail cat si in productia de oua!”- Horia Cardoș

Ișalnița, “Silicon Valley” al investițiilor

Zilele trecute, ministrul Energiei Sebastian Burduja, a anunțat construirea la Isalnita a celui mai mare parc fotovoltaic din România. “CEO Oltenia se modernizează și face trecerea de la cărbune la energie verde; am semnat contractele de finanțare pentru 8 parcuri fotovoltaice.”

“Construim România Viitorului în fiecare zi. Am semnat astăzi contractele de finanțare pentru 8 parcuri fotovoltaice, investiții strategice susținute în proporție de 70% din Fondul pentru Modernizare. Sute de milioane de euro pentru tranziția verde a României.

De ce e important asta?

  1. România va avea acces în următorii ani la mai multă energie curată pentru toți românii. Și repede. Avem șanse ca până la finalul anului următor să punem în funcțiune capacitați de 735 MW putere instalată.
  2. CEO Oltenia se modernizează și face trecerea de la cărbune la energie verde. Parteneriatele cu OMV Petrom și TINMAR implică o participare de 50% din partea CEO Oltenia, care va beneficia de noi surse de venit și va pregăti actualii angajați pentru a implementa și opera aceste proiecte de investiții (și nu numai).
  3. Accelerăm absorbția fondurilor europene disponibile prin Fondul pentru Modernizare. Am declarat ca obiectiv zero pentru mandatul meu creșterea ritmului de accesare a miliardelor de euro pe care România le are la dispoziție pentru modernizarea sistemului energetic național. Urmăresc personal progresul, în fiecare zi, împreună cu echipa tehnică. Vom continua să accelerăm tempoul.

Parcurile fotovoltaice vor fi construite la Işalniţa, Tismana, Roșia, Rovinari, Turceni, precum și pe haldele Pinoasa și Bohorelu. În perioada imediat următoare vor fi declanșate procedurile de achiziție pentru contractarea serviciilor de inginerie, construcție și punere în funcțiune a noilor capacitați”, a anuntat ministrul Energiei.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.