Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / SUA, vaccinul gata până la sfârșitul lunii octombrie: speranță concretă sau mișcare politică?

SUA, vaccinul gata până la sfârșitul lunii octombrie: speranță concretă sau mișcare politică?

Foto:corriere.it

Pe buna dreptate, jurnalistul Corriere della Sera, Massimo Gaggi, se intreaba daca vaccinul anuntat de SUA este ” Speranță concretă sau mișcare politică?”

Acest lucru a fost anunțat de CDC din Atlanta, agenția federală pentru protecția sănătății. Dar printre oponenții lui Trump, arata jurnalistul Gaggi, se află cei care se tem că președintele ar putea face presiuni pentru eliberarea unui vaccin care nu este testat pe deplin.

NEW YORK – Progresul de încercare care vă permite să scurtați timpul și să distribuiți un vaccin eficient mai devreme decât era de așteptat? Sau o mișcare politică pentru a-i convinge pe americani, în ajunul votului, că războiul împotriva coronavirusului este acum câștigat? Aceasta va fi surpriza din octombriea alegerilor din 2020? Scrisoarea (datată 27 august, dar a devenit publică doar ieri), cu care CDC (Controlul și Prevenirea Bolilor) din Atlanta, agenția federală pentru protecția sănătății, a cerut birourilor de sănătate publică ale tuturor Statele și orașele americane care se pregătesc să primească, să stocheze și să distribuie vaccinuri încă de la sfârșitul lunii octombrie stârnesc speranță și suspiciune. De asemenea, pentru că este însoțit de o invitație către toate entitățile să fie pe deplin operaționale până la 1 noiembrie: cu două zile înainte de votul pentru Casa Albă.

La jumătatea lunii iulie, trei dintre cele șase vaccinuri aprobate de proiectul (Operațiunea Warp Speed) lansat de guvern pentru a accelera căutarea de remedii pentru coronavirus au intrat în a treia și ultima fază de testare. O fază care nu ar trebui să se încheie înainte de sfârșitul lunii decembrie: acestea sunt indicațiile furnizate până acum de aproape toți experții. Însă acum Anthony Fauci, virologul de la Casa Albă aflat adesea în conflict cu Trump, spune că, dacă testele se desfășoară foarte pozitiv, autoritatea pe care o conduce poate autoriza încetarea timpurie a procesului. De fapt, în Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase există un comitet științific care poate lua această decizie în mod legal dacă este convins că un vaccin este eficient și sigur.

Adversarii lui Trump suspectează în mod evident o operațiune politicăde asemenea, pentru că în timpul convenției partidului republican scenariul răspândirii vaccinului într-un timp scurt a fost evocat de mai multe ori de către președintele însuși și, de asemenea, de fiica sa Ivanka, care din stadiul evenimentului a subliniat cu tărie că medicamentul care va învinge Covid 19 ” va veni foarte mult, dar foarte curând ». Fauci neagă, totuși, că oamenii de știință pot lua o decizie atât de importantă și delicată pe baza presiunii politice: „Noi – adaugă el – vom avea obligația morală de a începe distribuirea vaccinului cât mai curând posibil, dacă suntem convinși că funcționează” și nu este dăunător. Scrisoarea de la CDC a fost semnată de directorul institutului, Robert Redfield, care a ajuns, de asemenea, în vizorul președintelui de mai multe ori. Cu toate acestea, merge!

Doar lansând Operațiunea Warp Speed ​​acum câteva luni, cu scopulpentru a distribui 300 de milioane de doze de vaccin în Statele Unite până în ianuarie 2021, guvernul a realizat că, pe lângă problemele medicale, industriale și logistice, trebuie depășite și dificultățile birocratice și de reglementare și lipiciosul. Acum CDC solicită tuturor guvernelor locale să elimine aceste obstacole în următoarele câteva săptămâni și să organizeze structuri logistice care, în cazul în care vaccinul va ajunge, nu pot fi improvizate. Guvernul a cerut deja industriilor să înceapă fabricarea vaccinurilor înainte de finalizarea testării, asumându-și riscul financiar al eventualelor eșecuri ale studiilor. Dar, odată aprobate și produse, aceste vaccinuri vor trebui distribuite, depozitate și administrate în conformitate cu prioritățile stabilite de agenția federală în scrisoarea sa: asistența medicală în primul rând.

Trecerea în avans la nivel organizațional este cu siguranță adecvată,dat fiind faptul că, într-o țară în care unitățile de sănătate publică sunt foarte subțiri, va fi necesar să se organizeze depozitarea vaccinurilor la temperaturi foarte scăzute și pe perioade lungi: probabil, de fapt, fiecărui cetățean i se vor administra cel puțin două doze, la câteva săptămâni în afară de alte. Desigur, la nivel politic orice suspiciune că accelerarea servește și pentru a transmite un mesaj alegătorilor este legitimă: până în prezent, în ciuda retoricii triumfale a președintelui, gestionarea pandemiei de către guvern a fost dezastruoasă conform celor mai severi critici, foarte incompletă conform comentatori mai moderați. Cu coronavirusul care a început să se răspândească în vară (abia ieri SUA a înregistrat 1).

Prin urmare, este probabil să existe o presiune pentru o „ viteză maximă înainte” asupra vaccinurilor . Și un lider care se concentrează foarte mult pe comunicare și este obișnuit să ofere propria interpretare personală a realității va fi cu siguranță tentat să facă un anunț în stilul misiunii îndeplinite înainte de vot. Sursa: corriere.it

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Show-uri unice și seri magice, pe Stadionul Ion Oblemenco: The Motans Symphonic, Y do I și TehnOpera revoluționează scena la IntenCity

(P) Craiova IntenCity revoluționează scena festivalurilor din țară cu show-uri unice, proiecte inovatoare și experiențe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.