Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Întreaga planetă va urmări ASTĂZI lansarea misiunii DART a NASA, menită să modifice pentru totdeauna o mică parte a sistemului solar VIDEO
SERPICO CRAIOVA

Întreaga planetă va urmări ASTĂZI lansarea misiunii DART a NASA, menită să modifice pentru totdeauna o mică parte a sistemului solar VIDEO

Întreaga planetă va urmări miercuri, 24 noiembrie, lansarea misiunii DART (Double Asteroid Redirection Test) a NASA, menită să modifice pentru totdeauna o mică parte a sistemului solar.

DART se va ciocni luna unui asteroid pentru a-i schimba orbita în jurul corpului său mamă, testând astfel conceptul de deviere departe de Pământ a obiectelor cosmice ce prezintă un risc.

Agenția Spațială Europeană (ESA) va oferi suport de la sol pentru plecare în spațiu a misiunii DART, ajutând la transmiterea semnalelor misiunii imediat după lansare.

În plus, un grup de specialiști europeni urmărește îndeaproape campania de lansare a lui DART: este vorba despre echipa care dezvoltă misiunea Hera a ESA, concepută pentru a efectua o cercetare îndeaproape a consecințelor coliziunii misiunii DART. Din grupul european al misiunii Hera fac parte și mai multe echipe românești, care contribuie la prima misiune de apărare planetară.

Citiți mai mult:

Apărătorii Planetei: După misiunea DART a NASA urmează misiunea ESA Gata, în care România joacă un rol cheie

Credit imagine: ESA-Science Office

This mission is targeted to launch at 1:21 a.m. EST, Nov. 24 (06:21 UTC), aboard a SpaceX Falcon 9 rocket from Vandenberg Space Force Base in California.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.