Ultimele știri
Acasă / Externe / EURO 2024. Alertă de terorism la Campionatele Europene: o zonă de fani de la Poarta Brandenburg evacuată, o arestare

EURO 2024. Alertă de terorism la Campionatele Europene: o zonă de fani de la Poarta Brandenburg evacuată, o arestare

S-a găsit un rucsac suspect: intervin câini care adulmecă explozivi. Anxietatea poliției germane crește

Poliția de la fan zone din Berlin (afp), prin la Repubblica

Poliția din Berlin a anunțat vineri după-amiază că a evacuat o zonă din Berlin, unde meciul de deschidere al Campionatelor Europene este afișat pe marele ecran. Ei au găsit ceea ce la Repubblica descrie ca fiind un rucsac suspect la intrarea în Scheidemannsstrasse, la intrarea în zona „Fan Zone” a Reichstagului german – clădirea parlamentului.

Meciul de deschidere Euro 2024 va începe la ora 22:00 – ora Romaniei, în întâlnirea dintre gazde Germania și Scoția de pe Allianz Arena din München, în cadrul Grupei 1.

BERLIN – Umbra terorismului asupra europenilor. Un coșmar care planează de zile întregi peste turneu și care devine brusc concret cu câteva ore înainte de startul meciului de debut dintre Germania și Scoția, programat pentru ora 21. Se întâmplă în inima capitalei, la Berlin, nu departe din Porta di Brandenburg. O fan zone evacuată, când oamenii se pregăteau deja să aplaude pe marele ecran piesele lui Havertz și Gündogan, când poliția a găsit un rucsac suspect.

Europeni, alertă terorism: Poarta Brandenburg evacuată

O persoană a fost arestată și câini care adulmecau explozivi au ajuns la fața locului pentru a inspecta conținutul bagajelor abandonate. Un purtător de cuvânt al poliției din Berlin a declarat, după cum a raportat Bild , că „o zonă restricționată a fost amenajată din motive de securitate. Bagajul este acum examinat. S-ar putea, de asemenea, să nu fi adus cineva în zona ventilatorului, deoarece punga este mai mare decât dimensiunea permisă”. Prin urmare, a fost găsită cel puțin o poziție care necesită investigații suplimentare. Dar este și semnul unui nivel foarte ridicat de alertă, explică la Repubblica.

Chiar înainte de ora 19, pericolul este anulat, spun polițiștii din capitala Germaniei la X. Obiectul suspect s-a dovedit a fi inofensiv.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Alegeri în SUA: Biden, primul interviu după dezbaterea dezastruasă cu Trump: „A fost un episod rău”. Sponsorii democraților, scrisoare prin care îi cer lui Biden să se retragă

Panică în rândul democraților. Un grup de lideri de afaceri, sponsori ai Partidului Democrat, i-au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.