Ultimele știri
Acasă / Administratie / De astăzi, caloriile și E-urile sunt afișate in meniuri. VIDEO

De astăzi, caloriile și E-urile sunt afișate in meniuri. VIDEO

Restaurantele sunt obligate să specifice mai multe detalii despre calorii, numărul de E-uri, săruri, grăsimi și alergeni

Din 15 martie, niciun restaurant nu va mai putea folosi carne congelată sau grăsimi vegetale în preparatele culinare fără să știe și clienții.

Tot de atunci, în meniuri se va regăsi obligatoriu numărul de E-uri și caloriile fiecărui produs preparat și servit.

Măsura este valabilă atât pentru fast-food-uri, cât și pentru cantine. Daca aceștia nu se vor conforma, vor primi avertismente în primă fază, după care vor fi amendaţi.

Un nou raport privind Europa, publicat de Organizația Mondială a Sănătății pe 2022, arată că aproximativ 60% din adulții europeni și o treime din copii suferă de greutate în exces. România este sub media europeană la supraponderabilitate.

ANPC precizează că Ordinul nr. 201/2022 al preşedintelui Autorităţii conţine „elemente esenţiale” pentru sănătatea consumatorilor și, „ţinând cont că, în conformitate cu Regulamentul UE 1169/2011, există obligativitatea prezentării tuturor datelor legate de ingredientele produselor alimentare şi valorile lor nutriţionale, tot aşa este normal să se regăsească acelaşi tip de informaţii care să descrie un preparat culinar servit într-o locaţie de alimentaţie publică”.

foto:doc.ro

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.