Ultimele știri
Acasă / Diverse / Virusul s-a “scurs” din laboratorul din China, creat de Big Pharma: teoriile conspirației epidemice Wuhan
SERPICO CRAIOVA

Virusul s-a “scurs” din laboratorul din China, creat de Big Pharma: teoriile conspirației epidemice Wuhan

De fiecare dată când o catastrofă lovește lumea, teoreticienii conspirației au o zi de batut câmpii. În timp ce unele teorii sunt imagini inofensive ale imaginației, altele sunt la limita paranoicului, iar altele, nepermis de acceptat.

Epidemia virusului coroanei Wuhan a stârnit, de asemenea, teorii ale conspirației controversate. Experți citati de International Business Times, spun că virusul corona s-ar putea să fi produs mutatii in șerpi și apoi a fost transmis la animale pe piața Wuhan

Virusul a ucis 26 de persoane până în prezent și se răspândește rapid în China. Milioane de oameni sunt în blocaj și există o grabă nebună pentru produsele esențiale, cum ar fi măștile de față și medicamente.

Țările din întreaga lume sunt în alertă ridicată, iar sistemele de sănătate se pregătesc pentru o criză gravă. Deși s-a confirmat că infecția cu virus a izbucnit pe piața de fructe de mare și carne din Wuhan, nu există nicio conducere concludentă despre cum și de unde a apărut.

Până în prezent, cea mai credibilă teorie este aceea că virusul coronei, numit după forma sa, a produs mutatii în șerpi și apoi a fost transmis animalelor. Oamenii ar fi putut contracta virusul pe piața fructelor de mare, unde se vând o varietate de animale vii, inclusiv vulpi, porci și lilieci.

Coronavirus. Imagine numai în scop reprezentativ

China a luat măsuri pentru a preveni răspândirea dezinformării și a panicii, după ce s-a pretins că a existat un efort de a acoperi amploarea și gravitatea virusului în primele zile ale focarului. Utilizatorii chinezi de internet împărtășesc în mod activ informații utile despre virus pe platformele de socializare.

În ciuda abordării cu vârfuri dure, lumea în general a dus la focar, multe teorii ale conspirației plutesc. Teoria majoră este că virusul a scăpat dintr-un laborator de brânzeturi care a fost creat pentru a efectua cercetări asupra agenților patogeni periculoși. O altă teorie neobișnuită se concentrează pe credința existentă de mult timp că marea farmacie se află în spatele virusului. Iată câteva dintre teoriile conspirației asupra virusului Wuhan.

Virusul a provenit de la laboratorul național de biosiguranță Wuhan

Orașul de brânzeturi Wuhan, unde locuiesc aproape 10 milioane de oameni , găzduiește și laboratorul național de biosiguranță Wuhan. Laboratorul a fost înființat în 2018 pentru a efectua cercetări asupra agenților patogeni periculoși precum SARS și Ebola. Teoreticienii indică un raport al revistei Nature în acel an, care a citat un expert american afirmând că un virus ar putea scăpa din laborator. Ei spun că piața de carne și fructe de mare din Wuhan se află la doar 20 de mile de laborator, insinuând că animalele de laborator injectate cu virusul ar fi putut scăpa și au dus la mutația virusului.

Big Pharma se află în spatele răspândirii virusului

Conform experților wikimediacommons, piața umedă din Huanan este considerată „zero zero” pentru virus.

Această teorie este destul de familiară. De fiecare dată când o epidemie majoră afectează lumea au apărut teorii similare. Argumentul este că vaccinurile sunt o afacere de mai multe miliarde de dolari, iar companiile farmaceutice folosesc sperie epidemică pentru a minti bani. Multe persoane care și-au împărtășit cei doi bani pe această problemă fac acuzații sălbatice că companiile farmaceutice au creat virusul corona și au provocat speria epidemiei. Aceștia indică, de asemenea, creșterea prețurilor pe stoc ale giganților farmaceutici chinezi în urma izbucnirii virusului.

Teoria QAnon potrivit căreia statul profund anti-Trump a creat virusul

Cea mai bizară dintre teoriile conspirației este probabil acuzația că fondatorul Microsoft Bill Gates a eclozat un complot pentru a răspândi pandemia. Această afirmație extravagantă este răspândită de mișcarea QAnon pro-Trump și de susținătorii anti-vaccin. QAnon este o mișcare de conspirație de extremă dreaptă care crede că „statul profund” eclozează un complot secret împotriva președintelui american Donald Trump. Jordan Sather, YouTuber și un membru QAnon, au răspândit această teorie, spunând că focarul de virus corona a fost planificat. Din punct de vedere creditor, teoria citează un brevet depus de Institutul Pirbright din Marea Britanie în 2015, care acoperă dezvoltarea unei forme slăbite a unui virus corona.

Cu toate acestea, experții explică că crearea unei forme de virus slăbit este protocolul standard pentru crearea de vaccinuri. Ei subliniază, de asemenea, că Pirbright nu mai lucrează la tulpini de coronavirus. Se precizează că cercetarea institutului s-a limitat la tulpinile de virus care afectează păsările.

Nostradamus a prezis virusul criminal

O altă teorie care a mers mult prea departe este că focarul a fost prevăzut cu secole în urmă. Ca întotdeauna, povestea inofensivă este atribuită lui Nostradamus. Teoreticienii spun că clarvăzătorul francez istoric a prezis izbucnirea în China. Aceasta este predicția atribuită lui Nostradamus pe care o menționează exponenții acestei teorii. “Marea ciumă a orașului maritim nu va înceta până când nu va fi răzbunată moartea doarului sânge, condamnată pentru un preț fără crimă, a marii doamne indignate de pretenție.”

Nu este o coincidență faptul că Wuhan este singurul oraș din China care are un laborator de patogen BSL-4. Aceasta ar fi în cazul în care cercetarea și dezvoltarea ar avea loc pe un agent patogen, conceput genetic, precum acest Coronavirus. (CyanRocket)

O coincidență uimitoare ….. dacă focarul viral este un eveniment întâmplător, teoretic s-ar fi putut întâmpla în ORICE dintre multe orașe chineze. Cu toate acestea, s-a întâmplat în ONE oraș care are un laborator BL-4 .. (BlueCoathanger)

Prea multe coincidențe în aceasta, teoriile sunt adevărate. (OliveMagnet)


Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Detronarea lui Coldea. Da sau nu?

Autor: Sorin Roșca Stănescu PE SURSE, ÎN ABSENȚA UNUI COMUNICAT DNA, SE VEHICULEAZĂ INFORMAȚIA CUM …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.