Ultimele știri
Acasă / Administratie / 58 de victime in urma exploziilor de la Crevedia. Parchetul general a preluat dosarul tragediei

58 de victime in urma exploziilor de la Crevedia. Parchetul general a preluat dosarul tragediei

Se fac cercetări IN REM pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, anunță Parchetul General.

Autoritățile au activat Planul Alb de intervenție in spitalele din București. 57 de persoane au suferit arsuri grave, iar o persoană a murit in urma celor două deflagrații de la o stație GPL din Crevedia- Dâmbovița, de sâmbătă seară. Dintre acestea 43 sunt cadre ale MAI: 39 de pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi, conform datelor IGSU. Mii de oameni au fost evacuați din zona in care s-au produs exploziile.

Patru dintre răniți au fost transferați la Bruxelles și Milano. Este Apel național pentru donatorii de sânge. Centrele de transfuzii s-au deschis duminică în toată țara.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că opt persoane rănite în urma exploziilor din Crevedia ar urma să fie transferate în străinătate.

MAI a activat o linie specială pentru rudele victimelor. De asemenea, a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă si au fost deschise şi două numere de telefon- 021.206.93.87 şi 021.69.93.98 care pot să fie folosite de cetăţenii din zonă pentru a semnala eventuale simptome în următoarele zile, dar şi dacă vor să caute informaţii despre rude sau despre cunoscuţi.

Incendiul a fost localizat şi nu mai există pericolul ca flăcările să se extindă, anunță autoritățile române. România a obţinut sprijin din Norvegia, Austria, Belgia şi Italia, a precizat Raed Arafat.

Firma la care s-a produs explozia, nu avea autorizație de funcționare în caz de incendiu și aparține fiului primarului PSD din Caracal.

Parchetul general a preluat cazul exploziei de la Crevedia – infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)

“Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ a preluat dosarul având ca obiect explozia care a avut loc în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, în cursul zilei de 26 august 2023. În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru ( art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal)

A fost începută cercetarea la fața locului, aceasta fiind coordonată de către procurorul de caz din cadrul PÎCCJ. Au fost cooptați ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPR, specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică din cadrul IGPR, experți de la Institutul Național de Expertize Criminalistice din cadrul Ministerului Justiției, specialiști de la INSEMEX Petroșani, inspectori de inspecția muncii, ofițeri din cadrul IPJ Dâmbovița.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, informează Ministerul Public.


Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.