Ultimele știri
Acasă / Administratie / Investiție CJ Dolj: Stația de sortare a deșeurilor de la Mofleni a fost pusă în funcțiune
SERPICO CRAIOVA

Investiție CJ Dolj: Stația de sortare a deșeurilor de la Mofleni a fost pusă în funcțiune

Stația de sortare a deșeurilor de la Mofleni – Craiova, investiție a Consiliului Județean (CJ) Dolj realizată în cadrul proiectului cu finanțare europeană pentru crearea Sistemului de management integrat al deșeurilor (SMID), a fost pusă în funcțiune, urmând să asigure procesarea materialelor reciclabile colectate din întregul județ.

Fluxul operațional al instalațiilor a fost prezentat luni, în cadrul unui eveniment de presă la care au participat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, precum și Aurel Dincă, directorul Direcției Județene de Servicii Publice și Utilități, structura care gestionează activitatea stației.

„Este o investiție pe care Consiliul Județean Dolj a realizat-o prin intermediul fondurilor europene, în cadrul proiectului «Sistem de management integrat al deșeurilor», în valoare de peste 53 de milioane de euro, fiind o componentă esențială a acestuia.

Trebuie menționat faptul că dezvoltarea celor două stații, de sortare și de compostare, de la Mofleni reprezintă unul dintre cele 7 contracte semnate în cadrul demersului nostru, valoarea totală a lucrărilor în acest caz ajungând la aproape 10 milioane de euro.

Până în prezent, au fost parcurse o serie de proceduri: avize de mediu, studii de impact, studii privind sănătatea publică, la care se adaugă recrutarea și instruirea personalului sau contractele cu terții. La 1 aprilie, pentru stația de sortare a fost emis ordinul de începere a activității, iar primele 22 de unități administrativ-teritoriale aduc deja aici deșeurile reciclabile. Pentru celelalte, așteptăm ca fiecare dintre consiliile locale să adopte hotărâri, astfel încât să putem să le preluăm.

Marcăm un pas important pe care am reușit să-l facem prin operaționalizarea acestei stații de sortare a deșeurilor reciclabile de la Mofleni, care va fi gestionată de către Direcția Județeană de Servicii Publice și Utilități, din subordinea CJ Dolj. Absolut toate materialele care sunt sortate aici urmează a fi valorificate către reciclatorii finali. Este cea mai mare stație din Oltenia și are o capacitate de procesare de 140 de tone pe zi.

Colectarea selectivă reprezintă una dintre prioritățile noastre și ne dorim ca, alături de operatorul privat care se ocupă de acest serviciu, să creștem anual procentul materialelor care sunt recuperate și ulterior reciclate“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

 În cadrul proiectului privind crearea SMID, implementat de CJ Dolj cu finanțare europeană, au fost construite 4 stații de transfer al deșeurilor (Calafat, Filiași, Dobrești și Băilești), 2 stații pentru compostarea deșeurilor biodegradabile (Calafat și Mofleni – Craiova), precum și stația de sortare a deșeurilor reciclabile, care a fost dimensionată pentru o capacitate de prelucrare de 44.000 de tone pe an.

BIROUL DE PRESĂ

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 45 de canotori în 12 echipaje

Canotajul românesc are un nou motiv de mândrie: Mihai Chiruță a obținut biletul olimpic în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.