Ultimele știri
Acasă / COMUNICATE / Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 45 de canotori în 12 echipaje

Canotorul Mihai Chiruță s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. România participă cu 45 de canotori în 12 echipaje

Canotajul românesc are un nou motiv de mândrie: Mihai Chiruță a obținut biletul olimpic în urma evoluției sale extraordinare la Regata de Calificare Mondială de la Lucerna, în proba de simplu masculin.

Mihai Chiruță a reușit să se claseze pe prima poziție în toate cele patru curse în care a concurat la Lucerna: calificări, sferturi de finală, semifinală și finală.

În finala probei de simplu vâsle masculin (M1x), desfășurată marți, 21 mai, Mihai a ocupat primul loc pe podium, cu un timp de 06:59.44, urmat de reprezentantul Statelor Unite. Această victorie importantă îi asigură lui Mihai Chiruță prima sa participare la Jocurile Olimpice.

Cu această reușită, România își consolidează prezența la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, având astfel calificată a 12-a ambarcațiune tricoloră. De asemenea, Mihai Chiruță devine al 45-lea canotor din delegația țării noastre care va concura la întrecerile olimpice.

Anul trecut, România a reușit o performanță de excepție la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad (Serbia), când 11 echipaje au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: dublu vâsle feminin (W2x), dublu rame feminin (W2-), patru rame feminin (W4-), dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), patru vâsle feminin (W4x), dublu vâsle masculin (M2x), dublu rame masculin (M2-), patru rame masculin (M4-), patru vâsle masculin (M4x), 8+1 feminin (W8+) și 8+1 masculin (M8+).

“Pentru Mihai, această calificare reprezintă un vis împlinit și o oportunitate unică de a-și demonstra talentul și determinarea la cea mai importantă întrecere sportivă la nivel mondial. Îl felicit și îi doresc mult succes la Paris! Faptul că avem 12 echipaje calificate acum la Jocurile Olimpice reprezintă o dovadă a valorii și a pregătirii sportivilor români, dar și a eforturilor continue depuse de antrenori, echipă medicală și staff-ul tehnic al FRC. Felicitări tuturor!”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

PNL Terpezița contestă alegerile din comună: Suspiciuni de fraudă electorală

Viceprimarul Anghel Gheorghe, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Terpezița la alegerile locale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.