Ultimele știri
Acasă / Administratie / Comasarea alegerilor locale și parlamentare, subiect de dispută între PNL și PSD. Premierul Ciolacu nu consideră comasarea o problemă urgentă a românilor. Ce spune despre candidatura la prezidențiale

Comasarea alegerilor locale și parlamentare, subiect de dispută între PNL și PSD. Premierul Ciolacu nu consideră comasarea o problemă urgentă a românilor. Ce spune despre candidatura la prezidențiale

Comasarea alegerilor locale și parlamentare, subiect de dispută între PNL și PSD, inclusiv din perspectiva calculelor electorale ale celor două partide.

PNL vrea devansarea alegerilor locale, respectiv mutarea lor în luna iunie și comasarea cu cele europarlamentare. În mod normal, alegerile locale ar trebui să aibă loc la sfârșitul lunii septembrie.

Normele europene nu permit comasarea alegerilor locale și generale

Curtea Constituțională a statuat clar interdicția comasării alegerilor locale și generale. De asemenea, normele europene interzic organizarea simultană a alegerilor europarlamentare cu alt tip de scrutin.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că se discută mult în ultimul timp despre comasarea alegerilor, dar acest lucru nu este “o problemă urgentă a românilor”.

“Se discută foarte mult în ultimul timp despre acest lucru. Dar nu cred că e o problemă urgentă a românilor. Categoric, vor fi discuţii în interiorul Partidului Social Democrat, sunt convins că şi în interiorul Partidului Naţional Liberal. Dar decizia ar trebui să o luăm după ce consultăm şi românii”, a afirmat Ciolacu, la Realitatea Plus, întrebat dacă se vor comasa alegerile.

De asemenea, întrebat dacă va candida la Preşedinţie, Ciolacu a răspuns “Vorbim după europarlamentare”.”Cele mai importante alegeri sunt primele alegeri, pentru un om politic. Cine se hrăneşte cu vise şi îşi face… Ştiţi o vorbă celebră a unui prim-ministru care a salvat Europa, Churchill: \”şapte zile în politică e mult\”. A câştigat un război şi a pierdut alegerile. Poporul hotărăşte”, a mai adăugat Marcel Ciolacu, la Realitatea Plus.

foto:g4media

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.