Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / luju.ro: DAUNE IN BATAIE DE JOC – Jurnalistul Liviu Man, directorul trustului Gazeta, a primit de la CA Cluj despagubiri morale de doar 20.000 euro. Initial, Tribunalul Cluj obligase statul sa-i plateasca ziaristului 35.000 euro, suma de 12 ori mai mica decat cea solicitata de Liviu Man. CA Cluj a constatat prescrisa obligatia statului de a-l despagubi pe Man pentru arestul preventiv de 5 luni indurat in dosarul soldat cu achitare definitiva, dispunand daunele doar pentru durata procesului (Minuta)

luju.ro: DAUNE IN BATAIE DE JOC – Jurnalistul Liviu Man, directorul trustului Gazeta, a primit de la CA Cluj despagubiri morale de doar 20.000 euro. Initial, Tribunalul Cluj obligase statul sa-i plateasca ziaristului 35.000 euro, suma de 12 ori mai mica decat cea solicitata de Liviu Man. CA Cluj a constatat prescrisa obligatia statului de a-l despagubi pe Man pentru arestul preventiv de 5 luni indurat in dosarul soldat cu achitare definitiva, dispunand daunele doar pentru durata procesului (Minuta)

Faptul ca un jurnalist si patron de presa a stat nevinovat in arest preventiv timp de 5 luni reprezinta o bagatela pentru Curtea de Apel Cluj. Joi, 11 iunie 2023, judecatoarele Mirela-Roxana Petrariu si Marcela-Mihaela Oncica-Sanislav de la CA Cluj i-au acordat ziaristului Liviu Man (foto) – directorul trustului Gazeta – despagubiri morale de doar 20.000 de euro pentru procesul care a durat 11 ani si care s-a soldat cu achitari definitive pentru toti inculpatii.

De altfel, instanta a pronuntat aceste daune doar pentru durata excesiva a procesului – nu si pentru arestarea al carei caracter injust a fost dovedit prin insasi decizia definitiva de achitare. Aceasta deoarece CA Cluj a constatat prescrisa obligatia statului roman de a-l despagubi pe Man pentru cele cinci luni in care a fost aruncat in arest preventiv, intre octombrie 2006 si martie 2007.

Amintim ca initial, la 26 mai 2022, magistrata Camelia-Veronica Balint de la Tribunalul Cluj pronuntase despagubiri morale de 35.000 de euro: 20.000 de euro pentru privarea nedreapta de libertate in cele 5 luni de arest preventiv + 15.000 pentru durata excesiva a procesului penal. Chiar si asa, suma de 35.000 de euro era de peste 12 ori si jumatate mai mica decat cea solicitata de catre proprietarul de presa – respectiv 2,2 milioane de lei, respectiv echivalentul a 440.000 de euro (click aici pentru a citi continuarea).

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PNL Dolj cere anularea alegerilor de la Malu Mare: 66 de alegători nu au primit buletine de vot. Nu este o simplă eroare materială, ci ne aflăm în fața unei fraude electorale evidente. FOTO DOCUMENT

PNL Dolj a depus la Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.