Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / luju.ro: DAUNE IN BATAIE DE JOC – Jurnalistul Liviu Man, directorul trustului Gazeta, a primit de la CA Cluj despagubiri morale de doar 20.000 euro. Initial, Tribunalul Cluj obligase statul sa-i plateasca ziaristului 35.000 euro, suma de 12 ori mai mica decat cea solicitata de Liviu Man. CA Cluj a constatat prescrisa obligatia statului de a-l despagubi pe Man pentru arestul preventiv de 5 luni indurat in dosarul soldat cu achitare definitiva, dispunand daunele doar pentru durata procesului (Minuta)

luju.ro: DAUNE IN BATAIE DE JOC – Jurnalistul Liviu Man, directorul trustului Gazeta, a primit de la CA Cluj despagubiri morale de doar 20.000 euro. Initial, Tribunalul Cluj obligase statul sa-i plateasca ziaristului 35.000 euro, suma de 12 ori mai mica decat cea solicitata de Liviu Man. CA Cluj a constatat prescrisa obligatia statului de a-l despagubi pe Man pentru arestul preventiv de 5 luni indurat in dosarul soldat cu achitare definitiva, dispunand daunele doar pentru durata procesului (Minuta)

Faptul ca un jurnalist si patron de presa a stat nevinovat in arest preventiv timp de 5 luni reprezinta o bagatela pentru Curtea de Apel Cluj. Joi, 11 iunie 2023, judecatoarele Mirela-Roxana Petrariu si Marcela-Mihaela Oncica-Sanislav de la CA Cluj i-au acordat ziaristului Liviu Man (foto) – directorul trustului Gazeta – despagubiri morale de doar 20.000 de euro pentru procesul care a durat 11 ani si care s-a soldat cu achitari definitive pentru toti inculpatii.

De altfel, instanta a pronuntat aceste daune doar pentru durata excesiva a procesului – nu si pentru arestarea al carei caracter injust a fost dovedit prin insasi decizia definitiva de achitare. Aceasta deoarece CA Cluj a constatat prescrisa obligatia statului roman de a-l despagubi pe Man pentru cele cinci luni in care a fost aruncat in arest preventiv, intre octombrie 2006 si martie 2007.

Amintim ca initial, la 26 mai 2022, magistrata Camelia-Veronica Balint de la Tribunalul Cluj pronuntase despagubiri morale de 35.000 de euro: 20.000 de euro pentru privarea nedreapta de libertate in cele 5 luni de arest preventiv + 15.000 pentru durata excesiva a procesului penal. Chiar si asa, suma de 35.000 de euro era de peste 12 ori si jumatate mai mica decat cea solicitata de catre proprietarul de presa – respectiv 2,2 milioane de lei, respectiv echivalentul a 440.000 de euro (click aici pentru a citi continuarea).

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

FMI arată că taxa pe cifra de afaceri impusă băncilor şi marilor companii este „o povară incorectă”. Ce alte recomandări mai are FMI pentru România

Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere economică de 2,3% pentru România în acest an şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.