Ultimele știri
Acasă / Diverse / Un asteroid de mărimea unui teren de fotbal urmează să treacă peste planeta Pământ luni, 14 septembrie
SERPICO CRAIOVA

Un asteroid de mărimea unui teren de fotbal urmează să treacă peste planeta Pământ luni, 14 septembrie

Asteroidul este unul dintre cele mai mari, dar nu va fi la fel de îngrozitor de aproape ca stânca care a zburat pe lângă mai puțin de 2.000 de mile de noi în august.

Vine un asteroid – dar nu vă faceți griji, nu este pe un curs de coliziune
(Imagine: PA)

Bucata uriașă de rocă, numită Asteroid 2020 QL2, are un diametru de până la 120 de metri. Este printre „obiectele din apropierea Pământului” care sunt documentate și observate de astronomi.

Acest asteroid se numără printre cele mai notabile evenimente spațiale, deoarece este cel mai mare de ceva timp care se apropie atât de aproape de Pământ. Din fericire nu are nicio șansă să ne lovească. Centrul NASA pentru Studii de Obiecte în apropierea Pământului (CNEOS) spune că QL2 va zbura cu o viteză de aproape 24.000 mph și va ajunge la o distanță de 6,8 milioane km sau 4,2 milioane mile.

Obiectele spațiale care se află la 4,6 milioane de mile sunt etichetate „potențial periculoase” de NASA, ceea ce înseamnă că Asteroid 2020 QL2 intră în această categorie. sursa

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

PROGRAM ZILELE MUNICIPIULUI CRAIOVA, 30 mai – 02 iunie 2024

Joi, 30 mai 09:00 – 17:00 Muzeul Cărții și Exilului Românesc Expoziţie de artă fotografică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.