Ultimele știri
Acasă / Diverse / PNL Craiova şi-a ales conducerea pentru următorii patru ani
SERPICO CRAIOVA

PNL Craiova şi-a ales conducerea pentru următorii patru ani

Partidul Naţional Liberal Craiova şi-a ales, joi, noul Birou Politic Local în cadrul şedinţei statutare a Comitetului de Coordonare Local, la eveniment participând 203 delegaţi cu drept de vot.

Deputatul Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, a declarat că alegerea noii conduceri a PNL Craiova pentru următorii patru ani demonstrează că organizaţia este o echipă unită, cu un program solid de dezvoltare locală pentru municipiul Craiova.

“Vă chem la unitate, solidaritate, în jurul unei echipe. În anul 2024 vor fi patru tipuri de alegeri, vom avea de dus o bătălie importantă cu PSD în judeţul Dolj. Cei care azi sunteţi aleşi  veţi avea această responsabilitate. Trebuie să fiţi o voce puternică şi convingătoare care să le arate craiovenilor că o guvernare liberală poate face diferenţa. După opt ani de guvernare PSD, rezultatele pentru cetăţeni, în judeţul nostru, nu se văd nicăieri. După un an şi jumătate de guvernare liberală, care s-a suprapus în mare parte cu pandemia, marile proiecte de infrastructură ale Craiovei, ale Doljului, ale Olteniei au fost deblocate: drumul expres Craiova-Piteşti, Colegiul Naţional “Carol I”, pentru care ani de zile PSD plimba cărucioare cu documentaţii prin primărie, Spitalul Regional Craiova, pentru care, spre finalul anului, proiectul tehnic va fi licitat, astfel încât execuţia să intre în linie dreaptă. De asemenea, se extinde reţeaua de gaze: am dus conducta de gaze la Segarcea, dar din păcate vedem o amorţeală a Consiliului Judeţean Dolj pentru a duce reţelele de gaze şi în localităţile pe care le tranzitează.

Stefan Stoica, președinte PNL Dolj

Avem promisiunea ca până la finalul anului 2023, municipiile Băileşti şi Calafat vor fi racordate la gaze. Guvernul liberal va face autostrada Calafat-Craiova-Dr.Tr.Severin-Lugoj. Am încredere că echipa aleasă azi se va concentra pe consolidarea şi promovarea proiectului de administraţie liberală la nivel local, astfel încât în 2024 să avem succes”, a afirmat preşedintele PNL Dolj, deputatul Ştefan Stoica.

Senatorul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale, a afirmat că este prima acţiune de partid de acest fel la care participă în calitate de membru PNL, iar rezultatele de până acum obligă PNL Craiova să depună în continuare efort pentru a avea success în lupta politică la nivel local. “Nu cred că este suficient să privim ce fac alţii, cum fac alţii şi să îi criticăm. Este important să privim la noi înşine, să vedem care sunt părţile vulnerabile şi părţile tari, să corectăm ceea ce este de corectat, să întărim ceea ce este cu adevărat de valoare şi în felul acesta să demonstrăm că administraţia, guvernarea liberală este orientată spre ceea ce înseamnă progresul acestei ţări. Practic acest motto ‘prin noi înşine’ înseamnă punerea în valoare a fiecărui membru, a fiecărei organizaţii, pentru a îndeplini obiectivele pe care ni le propunem şi pe care le asumăm.         

Am avut o întâlnire cu primarii şi cu premierul României, am discutat cu ei pentru a vedea problemele fiecăruia dintre ei. I-am ascultat de mai mult timp şi de fiecare dată aceleaşi probleme. Acestea sunt elementele rămase acolo în mentalul fiecăruia dintre noi, persistă şi reapar în vorbirea noastră şi în solicitările noastre de fiecare dată: drumuri, şcoli, apă, canal, şcoli etc. Dar acestea nu sunt singurele elemente care ne asigură dezvoltarea. Există o dinamică de dezvoltare tehnologică la care noi foarte puţin ne gândim şi sunt iniţiative care trebuie luate la nivel local. Trebuie să avem instituţii care să funcţioneze şi nu cred că ne-a dispărut voinţa şi mândria că putem face şi noi lucruri mari aici, la noi acasă. (…). Organizaţia municipală trebuie să fie precum locomotiva, să avem în vedere şi cum putem sprijini tot mai mult proiectele de dezvoltare din comunele şi satele din judeţul Dolj”, a spus ministrul Apărării Naţionale.

Nicolae Cică, ministrul Apărării Naționale

Ministrul Nicolae Ciucă a precizat că joi a fost aprobată o Hotărâre de Guvern prin care se înlesneşte activitatea Fabricii de Avioane Craiova, pentru că “dacă moare fabrica de la Craiova, moare industria aviatică românească”.  

Deputatul Nicolae Giugea a spus că PNL Craiova este la momentul bilanţului, face o retrospectivă, dar trasează şi programul pentru următoarea perioadă. “Avem o organizaţie care îşi doreşte să îndepărteze PSD de la conducerea administraţiei locale. Dacă vreţi un exemplu de haos administrativ, acesta este Craiova. Nu există nicio strategie de dezvoltare, în afara uneia personale. Administraţia PSD este o administraţie care nu respectă cetăţeanul. Asfaltul în Craiova se pune cu pensula şi la primul strop de ploaie s-a dus asfaltul. Gură multă, intenţii nu întotdeauna curate. Intenţiile curate se văd în atragerea de fonduri europene. Dar fondurile europene sunt bine supravegheate şi administraţia craioveană nu se uită, acolo. La Craiova este o administraţie îmbâcsită, asfixiată de ea însăşi. A rămas la nivelul lui Caragiale: Craiova este oraşul din care se pleacă, nu oraşul în care se vine. Singurul mare oraş al României care este pe o pantă descendentă din toate punctele de vedere. În 2024 oamenii care nu au ieşit la vot, trebuie convinşi să meargă la vot, pentru că numai aşa putem salva Craiova de la sărăcie”, a declarant deputatul Nicolae Giugea.

La rândul său, deputatul Ionuţ Stroe a subliniat investiţiile pe care guvernarea liberală le-a făcut pentru Craiova: privatizarea Ford, Drumul Expres Craiova-Piteşti. “Un alt obiectiv important este faţă de craioveni şi faţă de administraţia acestui oraş: trebuie o dată să câştigăm Primăria Craiova, după mai bine de 30 de ani. Municipiul Craiova merită să fie alături de marile oraşe dezvoltate ale României”, a declarat Ionuţ Stroe.

Marian Vasile, președinte PNL Craiova

Marian Vasile, preşedintele PNL Craiova, a afirmat că prin toată activitatea lor consilierilor locali PNL au urmărit întotdeauna creşterea calităţii vieţii pentru cetăţenii craioveni. “Activitatea mea s-a concentrat pe colaborare: cu colegii, cu cetăţenii, cu mass-media. Este un moment important pentru filiala noastră în perspectiva anului 2024 prin ceea ce înseamnă câştigarea alegerilor locale. Faptul că nu am contracandidat la funcţia de preşedinte al PNL Craiova denotă o bună colaborare în familia liberală. Cred că se apreciază efortul depus de mine până acum în organizaţia locală. Faptul că suntem o familie liberală închegată sperie clica pesedistă. În jurul organizaţiei liberale îi aşteptăm să vină pe toţi cei care vor o schimbare în Craiova”, a declarat preşedintele ales al PNL Craiova, Marian Vasile.

În urma procedurilor statutare, noua conducerea aleasă a PNL Craiova este:

Vasile Marian – Preşedinte

Ungureanu Adriana – Prim-vicepreşedinte Strategii Politice şi Comunicare -;

Sas Teodor  – Prim-vicepreşedinte Politici Publice;

Gherghe Cosmin – Vicepreşedinte Departamentul pentru Politici privind Administraţia Publică, justiţie, siguranţă naţională, ordine publică şi siguranţa cetăţeanului;

Cojocaru Alexandru – vicepreşedinte Departamentul pentru Politici în Sănătate – Cojocaru Alexandru;

Spulbăr Cristi – vicepreşedinte Departamentul pentru Politici Economice,  mediu de afaceri, dezvoltare regională şi fonduri europene;

Corâţu Cosmin  – vicepreşedinte Departamentul pentru Strategii şi relaţii politice;

Stoian Daniel  – vicepreşedinte Departamentul Politici Sociale, relaţii cu sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale şi grupuri de cetăţeni;

Voicinovschi Romeo – vicepreşedinte Departamentul pentru Politici în Agricultură, silvicultură, mediu şi dezvoltare rural;

Făgeţeanu Carmen – vicepreşedinte Departamentul Imagine, comunicare, relaţii mass-media şi purtător de cuvânt;

Diaconu Răzvan  – vicepreşedinte Departamentul pentru Politici în Educaţie, cercetare, cultură, culte, minorităţi şi sport;

Membri:

Brăsfaleanu Adrian

Deliu Costinela Cristina

Ene Eugenia

Enescu Georgel

Firică Mihai

Florescu Marinel 

Ghiţă Culescu Alin

Ion Daniel Alexandru

Liţă Ştefan Alexandru

Mirea Mihai

Olaru Nicolae  

Paraschiv Daniel

Popa Adrian

Vintilă Adrian

Zaharie Oana

Trezorier

Şandru Mirela 

                                                                                                 Biroul de presă al PNL Dolj

Executat de sc hv media production srl, la comanda Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, CMF 21240330

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Clubul de Presă, elogiat internațional!

În urma temerarelor dezvăluiri, făcute de postul de televiziune Realitatea Plus și susținute în forță …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.