Ultimele știri
Acasă / Diverse / Corespondență din Bruxelles. Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE): Cea mai bună mișcare politică pentru România ar fi să schimbe portofoliul din Comisia Europeană cu cel al Ungariei

Corespondență din Bruxelles. Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE): Cea mai bună mișcare politică pentru România ar fi să schimbe portofoliul din Comisia Europeană cu cel al Ungariei

Cea mai bună mișcare politică pentru România în privința desemnării unui comisar european ar fi reprezentată de schimbarea portofoliului ”transporturi” cu cel pentru ”vecinătate și extindere” alocat Ungariei, este de părere eurodeputatul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE), coordonatorul grupului PPE din Comisia pentru transport a Parlamentului European.

În cadrul unei întâlniri cu un grup de jurnaliști români la Bruxelles, Marinescu a explicat procedura prin care comisarii desemnați sunt evaluați în comisiile de resort ale Parlamentului și a precizat că o eventuală înlocuire a portofoliului transporturi nu ar fi un rezultat negativ.

”Mie nu mi-ar părea rău” ca România să nu mai aibă portofoliul transporturi, a afirmat Marinescu, precizând că ”transporturile nu sunt un domeniu extraordinar”.

”Cea mai bună mișcare politică pentru România ar fi să schimbe portofoliul cu Ungaria. Portofoliul este extraordinar de important. Politica de vecinătate este extraordinar de importantă în viitoarea Comisie Europeană. Și domnul Orban a fost foarte inteligent. Uitându-mă la relația lui Orban cu Putin, nu văd bine Republica Moldova, Ucraina și Georgia”, a declarat Marian-Jean Marinescu, citat de caleaeuropeana.ro.

Candidații inițiali ai României și Ungariei, Rovana Plumb (portofoliul transporturi) și Laszlo Trocsanyi (portofoliul vecinătate și extindere) pentru funcția de membru al Comisiei Europene au fost declarați incompatibili, de două ori, de membrii Comisiei pentru afaceri juridice din Parlamentul European din motive de integritate.

Drept urmare, președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut guvernelor de la București și Budapesta înlocuirea candidaților din partea României și Ungariei.

În acest context, premierul maghiar Viktor Orban l-a propus pe diplomatul Oliver Varhelyi, reprezentantul permanent al țării la UE, în locul lui Laszlo Trocsanyi, iar premierul român Viorica Dăncilă pe europarlamentarul Dan Nica și, ca opțiune de rezervă, pe secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul MAE, Melania Gabriela Ciot, scrie caleaeuropeana.ro.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

LIVE. Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de campanie în Pennsylvania. ”Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte” – Trump. „Este în siguranță” – Secret Service. Atacatorul, ucis de o echipă de contra lunetiști a Serviciilor Secrete (Hotnews)

O persoană înarmată a tras asupra fostului președinte Donald J. Trump și l-a rănit în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.