Ultimele știri
Acasă / Administratie / Încep lucrările la Centura de Sud a Craiovei. Prin noua șosea, se conectează trei drumuri naționale
SERPICO CRAIOVA

Încep lucrările la Centura de Sud a Craiovei. Prin noua șosea, se conectează trei drumuri naționale

Continuă proiectele de infrastructură rutieră pentru modernizarea Olteniei, potrivit deputatului Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj. A fost semnat ordinul de începere și predat amplasamentul pentru Centura de Ocolire Craiova- Varianta Sud, DN 56-DN 55-DN 6. “Astăzi am dat startul lucrărilor la Centura de Sud a Craiovei, un drum vital pentru conectarea a trei șosele naționale și care va reduce considerabil traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet și Drobeta-Turnu Severin înspre Caracal – Alexandria – București, trafic ce acum se desfășoară prin Craiova.

Astăzi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Centura Craiova Sud, o șosea cu o lungime de 10 kilometri care trece pe lângă Uzina Ford. Sunt 10 kilometri importanți, care acoperă tranzitul prin sudul municipiului la mică distanţă de fabrica Ford, iar prin nodul de la Cârcea şi DN 65 F se asigură legătura cu DN 65 Craiova – Piteşti şi viitorul Drum Expres Craiova – Pitești.

Pe noul drum, vor fi construite două parcări, două pasaje peste calea ferată, un pod peste canalul de ape uzate, două intersecții giratorii la nivel cu DN 55 și DN 56, dar și o bretea de acces pentru legătura cu DN 6, în sensul giratoriu existent. Centura de ocolire Sud Craiova are o valoare de peste 133 milioane de lei, fără TVA și va fi gata în 15 luni. Reușim astfel să ducem la bun sfârșit o promisiune de transport de calitate, durabil și eficient”, a afirmat președintele PNL Dolj, deputat Ștefan Stoica.

“Astăzi am făcut un pas important pentru infrastructura din zona Municipiului Craiova. Am asigurat Anteprenorul că DRDP Craiova o să îi fie, pe durata implementării acestui proiect, un partener onest și o să îl sprijine, atâta timp cât acesta va înțelege că infrastructura rutieră din România nu mai suportă nicio secundă de întârziere”, a declarat directorul Regional al DRDP Craiova, Călin Cosmin Petruț, după semnarea documentelor.

Foto:DRDP Craiova

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Dan Diaconu explică pericolul uriaș și situația curentă în confruntarea SUA-Rusia

Autor: Dan Diaconu Pachetul de ajutorare a Ucrainei este doar un preambul. Cu toate că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.