Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / De ZIUA OLTENIEI, artiști din toate județele regiunii se reunesc LUNI, 21 MARTIE, la Craiova
Urmareste REPUBLICA TV LIVE

De ZIUA OLTENIEI, artiști din toate județele regiunii se reunesc LUNI, 21 MARTIE, la Craiova

Începând cu ORA 18.00, oltenii sunt așteptați, de ziua lor, la scena din Piața Frații Buzești – CENTRUL VECHI să-și urmărească vedeta preferată și să redescopere poveștile Olteniei, cu tradiții și obiceiuri mai mult sau mai puțin uitate.

Și pentru că Tudor Vladimirescu și-a lăsat amprenta în toate județele Olteniei, artiștii vor spune și povestea pandurilor și a lui Tudor Vladimirescu, începând din Mehedinți, unde există singura ctitorie a lui Tudor Vladimirescu – biserica din Prejna, continuând la Dolj – unde Tudor a învățat carte la Școala Obedeanu sau mergând în Gorj – unde a fost concepută Proclamația de la Padeș.

Organizate de Primăria Craiova, în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, toate manifestările dedicate oltenilor pentru ziua de 21 martie 2022 vor fi cu intrare liberă: de la expoziții în aer liber sau la sediul instituțiilor de cultură și până la spectacolul de tradiții N-AUZIRĂȚI DE-UN OLTEAN, propus de Ansamblul Folcloric Maria Tănase pe scena din Piața Frații Buzești – Centrul Vechi.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Pensii majorate începând cu 1 ianuarie 2023 dublate de ajutoare punctuale pentru persoanele vulnerabile. Cu cât crește punctul de pensie

Premierul Nicolae Ciucă: În ședința Coaliției de guvernare, care a avut loc în această seară, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.