Ultimele știri
Acasă / Administratie / Președintele CJ Dolj, nemulțumit de banii alocați județului la buget: Insignifiant

Președintele CJ Dolj, nemulțumit de banii alocați județului la buget: Insignifiant

Banii care revin Doljului prin legea bugetului de stat pe anul 2021 il nemulțumește pe președintele Consiliului județean Dolj. Cosmin Vasile susține că, vistieria județului “este goală”, iar Guvernul Cîțu “a directionat banii către administrațiile coalitiei, deși bani erau”.

“Doljul, scos de pe lista investițiilor de către Guvernul lui Florin Cîțu. Sutele de mii de locuitori ai județului nostru nu reprezintă nimic pentru guvernanți, iar dovada o reprezintă sumele pe care acest guvern le-a prevăzut pentru investițiile din zonă. Insignifiante.

Amendamentele parlamentarilor PSD care s-au luptat în plen pentru atragerea de fonduri pentru județul Dolj nu au avut nicio șansă în fața coaliției lui Cîțu, iar fondurile alocate investițiilor arată astfel:

  • 0 lei din 40 de milioane de lei solicitați pentru lucrările de construire la Spitalul Regional Clinic de Urgență din Craiova,
  • 0 lei din 30 milioane de lei solicitați pentru Aeroportul Internațional din Craiova,
  • 0 lei din 124 milioane de lei solicitați pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și consolidare a corpului central al Colegiului Național Carol I,
  • 0 lei din 7,5 milioane de lei pentru co-finanțarea proiectelor pe fonduri europene,
  • 4,5 milioane de lei din 15 milioane de lei solicitați pentru drumurile județene și comunale din Dolj,
  • 20 milioane de lei din 50 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate al drumului expres Craiova-Lugoj.

În total, Doljul avea nevoie de aproape 412 milioane de lei pentru planul de investiții. Un calcul simplu arată că Guvernul Cîțu mai mult a luat decât a dat, iar sprijinul pentru comunitățile din Dolj tinde către zero.

În timp ce noi, ca administrație județeană, ne uităm către vistieria goală, peneliștii se laudă cu reparația a 4 km de drum între Gogoșița și Botoșești Paia și o sumă infimă pentru drumul expres Craiova-Lugoj, bani ce nu ajung nici măcar pentru un studiu de prefezabilitate.

Bani existau, dar ei au fost direcționați aproape exclusiv către administrațiile coaliției. Astfel, din 380 de milioane de lei pe care îi aveau la dispoziție din sumele defalcate din TVA pentru investiții, 360 de milioane s-au dus către județele PNL, USR și UDMR. Doar 20 de milioane de lei au ajuns la județele PSD, iar 16 județe nu au primit nici măcar un leu”, acuză președintele Cj Dolj, Cosmin Vasile.

Despre admin

V-ar mai putea interesa

Show-uri unice și seri magice, pe Stadionul Ion Oblemenco: The Motans Symphonic, Y do I și TehnOpera revoluționează scena la IntenCity

(P) Craiova IntenCity revoluționează scena festivalurilor din țară cu show-uri unice, proiecte inovatoare și experiențe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.