Ultimele știri
Acasă / Cultura-Media / Plan ambițios al guvernului de la Londra pentru eliminarea fumatului în rândul tinerilor. Aceștia nu vor putea cumpăra țigări și nu vor avea acces la dispozitive de vapat
SERPICO CRAIOVA

Plan ambițios al guvernului de la Londra pentru eliminarea fumatului în rândul tinerilor. Aceștia nu vor putea cumpăra țigări și nu vor avea acces la dispozitive de vapat

Plan ambițios anunțat de guvernul de la Londra. Premierul Rishi Sunak propune interzicerea ţigărilor pentru generaţiile tinere, o propunere care ar face ca Marea Britanie să aibă unele dintre cele mai dure reguli anti-fumat din lume, relatează Reuters.

Propunerile formulate de șeful guvernului de la Londra, dacă vor fi adoptate, ar face ca Marea Britanie să fie prima ţară din Europa care interzice vânzarea de ţigări tinerilor. Danemarca are în vedere o măsură similară.

Măsurile ar putea elimina treptat fumatul în rândul tinerilor aproape complet încă din 2040, se arată într-un document informativ al guvernului britanic. “Un tânăr care azi are 14 ani nu va putea niciodată să cumpere legal o ţigară”, a declarat Rishi Sunak la o conferinţă a Partidului Conservator.

Sunak intenţionează, de asemenea, să prezinte măsuri pentru a restricţiona disponibilitatea dispozitivelor de vapat pentru copii. Propunerea de interzicere a fumatului este similară cu cea introdusă de Noua Zeelandă anul trecut, care a devenit prima ţară care a interzis ca cei născuţi în timpul sau după anul 2009 să cumpere legal ţigări. Interdicţia va intra în vigoare în 2027.

Premierul britanic a menţionat că fumatul costă serviciile de sănătate din Marea Britanie 17 miliarde de lire sterline pe an, iar decesele cauzate de cancer ar putea scădea cu un sfert dacă oamenii ar renunţa la fumat.

Sursa: europafm.ro/Foto: Shutterstock

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre admin

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Votul European Best Destinations s-a inchis. Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în Europa. A intrecut in frumusete targurile din Viena, Praga sau Londra. Cum a reactionat primarita Olguta Vasilescu

Update. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat joi seara, 7 decembrie, pe rețelele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.