Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / O expoziție unică de ținute neconvenționale, inspirate din arta lui Brâncuși, la Craiova
SERPICO CRAIOVA

O expoziție unică de ținute neconvenționale, inspirate din arta lui Brâncuși, la Craiova

Până pe 8 noiembrie, colecția Synesthesia inspirată de arta lui Brâncuși este expusă la Craiova. Într-un context artistic vibrant, în care orașul se pregătește de sărbătorile de iarnă, expoziția colecției Synesthesia poate fi admirată in Promenada Mall.

Colecția „Synesthesia” a designerului Ellida Toma este expusă în zona Info Point – Peek & Cloppenburg și este o ocazie unică de a aprecia îndeaproape interacțiunea dintre tradiția sculpturală și inovația modei.

Colecția “Synesthesia” este o călătorie estetică inedită, care deschide noi ferestre de dialog între artă și modă. Cele zece piese statement, deși au pornit de la o temă artistică abstractă, au fost gândite și realizate astfel încât să fie funcționale. În întreaga colecție, preponderent volumetrică, veșmintele au aspectul unor statui în alb și negru. Forme mari și clare, care s-au păstrat în sfera simplității, acoperă corpul fără a se mai putea percepe conturul siluetei umane.

Colecția a avut ca punct de plecare în 2013 lucrarea de disertație de la Departamentul Modă al Universității Naționale de Artă, coordonată de prof. univ. dr. Doina Lucanu, a fost dezvoltată apoi pe parcursul studiilor doctorale, și deși a început ca un experiment artistic, cuprinde acum peste 50 de ansambluri vestimentare, multe dintre ele funcționale, purtabile, care s-au păstrat în sfera simplității.

Veșminte din colecția „Synesthesia” au fost expuse în cadrul unor evenimente, festivaluri, expoziții în țară și la nivel internațional, dedicate atât publicului avizat, reprezentat de specialiști din diverse domenii creative, dar și publicului larg, care a putut viziona prezentarea colecţiei de modă, a veşmintelor-obiect și costumelor neconvenţionale inspirate din arta lui Brâncuși.

Expoziția poate fi admirată la Timișoara, Târgu Jiu și Craiova, orașe-cheie în parcursul lui Brâncuși.

Urmareste REPUBLICA TV LIVE

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

UPDATE. Votul European Best Destinations s-a inchis. Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul II în Europa. A intrecut in frumusete targurile din Viena, Praga sau Londra. Cum a reactionat primarita Olguta Vasilescu

Update. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a publicat joi seara, 7 decembrie, pe rețelele de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.