Ultimele știri
Acasă / Craiova in direct / Istoria Regalității, predată de AS Principele Nicolae elevilor de la Liceul “Constantin Brâncuși”

Istoria Regalității, predată de AS Principele Nicolae elevilor de la Liceul “Constantin Brâncuși”

Peste 50 de elevi s-au întâlnit joi, 17 martie, la Craiova, cu AS Principele Nicolae al României. Evenimentul face parte din proiectul educativ al Asociației Principele Nicolae – “Istoria Regalității în școli”, avand drept scop o înțelegere mai bună a patrimoniului cultural lăsat moștenire de regii și reginele României.

Întâlnirea – dialog cu nepotul Regelui Mihai i-a ajutat pe elevi să înțeleagă ce ne îmbogățește cu adevărat: valori morale, patriotism, devotament și demnitate, dar și despre importanța implicării lor în comunitate prin acțiuni de voluntariat.

“Proiectul “Istoria Regalității în Școli” a ajuns și la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Craiova, cu scopul de a aduce istoria României mai aproape de copii, stimulându-le curiozitatea într-un mod interactiv

Peste 50 de elevi au aflat detalii și povești inedite despre monarhie și au avut ocazia de a interacționa cu o serie de obiecte ale Familiei Regale, primind de asemenea în dar manualul “Istoria Monarhiei”. Pe parcursul întâlnirii s-au dezbătut și subiecte legate de educație, societate și perspective de viitor.

Ziua a continuat cu depunerea unor coroane de flori la statuile Regelui Mihai I și Ferdinand I și cu vizite la Universitatea din Craiova (fondată de către Regele Mihai I în data de 21 aprilie 1947) și la Facultatea de Agronomie, unde am fost întâmpinat de către Prof. Univ. Dr. Ing. Nicolae Giugea și Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuț Spînu, rectorul Universității din Craiova și Prof. Univ. Dr. Liviu Olaru, decanul facultății. La finalul zilei am avut o întâlnire cu oamenii de cultură din oraș, care mi-au împărtășit detalii legate de istoria edificiilor din Craiova”. – AS PRINCIPELE NICOLAE

Foto: arhiva personală AS Principele Nicolae al României

Despre Maria Staicu

V-ar mai putea interesa

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.